Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Digitaal Algemeen / Re: Aansluiting en gebruik Roco 10797 Multi loop
« Laatste bericht door P.Heinst Gepost op 2020-08-03, 00:35:05 »
Rene,

Zoals je zelf al hebt waargenomen zijn de geïsoleerde sensor stukjes spanning vrij, als deze stukjes te lang zijn zal de trein stil komen te vallen als de lok daar overheen rijdt.
Je moet deze niet langer maken dan ongeveer 3 cm omdat zodra een trein (kleine lok) op het sensor stukje rijdt met de eerste as dan moet de tweede as (die stroom afnemen) nog op het spoor staan wat wel onder spanning staat en bij het afrijden ook.
Als nu een kleine lok hebt b.v. een sik dan zitten die assen ongeveer 4 cm uit elkaar dus dan mag het stukje sensor rails ook niet groter zijn, maak het de stukjes sensor rails niet groter dan 3cm en dan zal het goed gaan, 20 cm is veel te veel.
Als de rails er al allemaal liggen is het de eenvoudigste manier om scheiding aan die het dichts bij elkaar liggen op te heffen. door b.v. de rails aan elkaar te solderen, aan de buitenkant anders lopen de flenzen van de wielen tegen aan en dan aan de andere scheiding op een afstand van ongeveer 3 cm de rails door te zagen en een isoleerverbinder er tussen te zetten

DE stukjes sensor rails werken als een soort schakelaar tussen de aansluiting 1 en 2 en ook tussen 3 en 4, de beide kanten van de rails worde via de wielen en motor of ander stroomafnemer met elkaar verbonden (geschakeld)

Opmerking, ik zie in de tekening meerdere blauwe streepjes waar de rails zijn onderbroken, behalve de sensor stukjes, het lijkt mij dat die niet allemaal nodig zijn. De draden komen bij P en N toch bij elkaar of zijn deze bedoeld om er blokken van te maken? maar dan moeten ze toch via een detector (terugmelder) lopen

Gr Piet

Gr Piet
2
Digitaal Algemeen / Aansluiting en gebruik Roco 10797 Multi loop
« Laatste bericht door ReneWiersma Gepost op 2020-08-02, 16:54:23 »
Beste,

Voor mijn keerdriehoek gebruik ik de Roco 10797 Multi loop en loop daarbij tegen het onderstaande aan dat ik graag even wil voorleggen. Ik heb de multi loop aangesloten met de sensor instelling op de module en heb daarbij twee stukjes spoor helemaal geïsoleerd als sensortrack. Conform beschrijving aangesloten op sensor 1&2 en 3&4 op de module. Klopt het dat het geïsoleerde spoorstuk van de sensor spanningsvrij is? Ik ervaar dat nu, aangezien mijn trein stilvalt zodra het in het geïsoleerde spoorstuk van de sensor komt. De sensor activeert het ompoolen wel, omdat ik het relais in de module hoor schakelen en dat via een led op de module ook zichtbaar is en vervolgens het spoor verbonden met de Out van de module ook omgepooled is. Mijn sensortrack heb ik +/- 20 cm lang. Als het klopt dat de sensortrack spanningsloos is, hoe kan ik dan een trein kruipend door de keerdriehoek laten rijden, zonder daarbij af te stappen van de sensors?

Ter info rijd ik met de Roco Z21 (zwart). Aangehecht vind je een schematische weergave van mijn keerdriehoek. Ik hoop dat het duidelijk is. Omwille van het overzicht heb ik geen detectiesporen en bijbehorende bedrading in het schema opgenomen.

Alvast heel hartelijk dank voor de reacties en advies.
3
Nieuwe leden graag even voorstellen / Re: Nieuwe forum deelnemer
« Laatste bericht door ReneWiersma Gepost op 2020-08-02, 15:18:15 »
Dankjulliewel voor deze warme verwelkoming.

Ik rijd met de Z21, oftewel de centrale in de zwarte kleur.

Groeten,
René
4
Nieuwe leden graag even voorstellen / Re: Nieuwe forum deelnemer
« Laatste bericht door Dirk Baas Gepost op 2020-08-02, 10:26:59 »
René welkom,


Zo langzamerhand komt er gelukkig jong bloed in de grote groep treinrijders, want dit was de laatste jaren een onderwerp van gesprek: de vergrijzing.  ;D


Je rijdt met de Z21 of z21?
Hier is flink wat kennis en inzicht in de z(Z)21 centrales in combo met de MultiMaus, maar ook van de 10761, 10764 in combo met de R/3 muizen.


Dus nogmaals welkom.


Gr,


Dirk
5
Nieuwe leden graag even voorstellen / Re: Nieuwe forum deelnemer
« Laatste bericht door Martijn W Gepost op 2020-08-01, 12:40:56 »
Welkom Rene, veel plezier en kennis is hier ruimschoots aanwezig
6
Nieuwe leden graag even voorstellen / Re: even voorstellen
« Laatste bericht door Martijn W Gepost op 2020-08-01, 12:40:04 »
Welkom Hans, veel plezier en kennis.
7
Nieuwe leden graag even voorstellen / Re: Nieuwe forum deelnemer
« Laatste bericht door DelticPower Gepost op 2020-08-01, 11:08:56 »
Hallo René, welkom en veel plezier op dit forum, en geniet van de hobby.

Groeten Jan.
8
Nieuwe leden graag even voorstellen / Re: even voorstellen
« Laatste bericht door Haradigi Gepost op 2020-07-31, 21:34:10 »
Hi Hans,

Ook vanuit hier een welkom op dit forum.
Helaas hier alleen H0.
Veel plezier met je(onze) treinenhobby.

groet
Harald
9
Nieuwe leden graag even voorstellen / Nieuwe forum deelnemer
« Laatste bericht door ReneWiersma Gepost op 2020-07-31, 21:28:14 »
Beste medeforum deelnemers,

Sinds vandaag ben ik ook geregistreerd als deelnemer op dit forum. Mijn naam is René Wiersma, 41 jaar en ben woonachtig in Wageningen.

Net als bij vele is mijn voorliefde voor modeltreinen geworteld in mijn jeugd. Na studeren, wonen op kamers en enige verhuizingen, en daarmee ook het meeverhuizen van de modeltreinen, heb ik nu een plek waar de hobby weer kan opbloeien.

Mijn Roco en Fleischmann treinen van vroeger heb ik onlangs laten digitaliseren en ben ik begonnen met een eenvoudige proefbaan. Met deze proefbaan wil ik vele modelspoorbaanuitdagingen uitproberen en ervaren om later al die ervaringen mee te nemen naar mijn uiteindelijke opstelling.

Ik rijd H0, 2-rail, digitaal met de Z21 centrale en de Z21 App. Mijn onlangs nieuw aangeschafte modeltreinen zijn van Roco en heb niet een bepaalde voorkeur voor een tijdperk.

Ik hoop op dit forum kennis op te nemen van jullie ervaringen en deskundigheid en ik hoop mijn ervaringen met jullie te kunnen delen.

Ieder veel plezier gewenst met deze fantastische hobby.

Groeten,
René
10
Nieuwe leden graag even voorstellen / Re: even voorstellen
« Laatste bericht door Dirk Baas Gepost op 2020-07-31, 17:34:18 »
Welkom Hans,
Leuk, een totaal andere schaal in de groep/forum binnen te zien komen.
Schaal 2, niet zo bekend in Nederland. In de Verenigde Koninkrijken wat meer.
Ik hoop binnenkort hier iets ervan te mogen zien.
Gr,


Dirk
Pagina's: [1] 2 3 ... 10