Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
MultiMaus (pro) en Z21 algemeen / Re: Krijg de Z21 app niet werkend
« Laatste bericht door Waalspoor Gepost op Vandaag om 10:16:50 »
Hallo Ben,
Misschien heb je iets aan deze link naar een soortgelijk probleem op het BNLS forum:
https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=97718.0.html
2
MultiMaus (pro) en Z21 algemeen / Krijg de Z21 app niet werkend
« Laatste bericht door benkesseler Gepost op Gisteren om 18:21:02 »
Beste roco fans,
Hopelijk weet een van jullie antwoord op mijn misschien wel heel simpele vraag. Ik ben in het bezit van een startset met de digitale sik erin. Daarnaast heb ik nog een loc 1800 (roco) en een dieseltreinstel van PIKO. Nieuwe baan ontworpen en alles rijdt prima. Nu wilde ik de Z21 app gaan gebruiken en tot mijn verbazing kreeg ik geen contact met internet. Nu blijkt ook dat ik kortgeleden glasvezel heb gekregen met gelijk daarbij de box 12 van kpn dit in combinatie met een super wifi punt. Alles werkt perfect zowel internet, tv alsmede vaste telefoon en mobiel.  Hiervoor had ik de kpn box V10A. Die werkte ook goed. Nu blijkt dat sinds ik de box 12 heb ik de Z21 app niet meer werkend krijg. Van alles geprobeerd (ook via de KPN waar ik een super service van heb gehad). Ik heb in de modem van kpn ook de 2.4 ghz aangezet (want de tp link zit op 2.4 ghz). Ook de tether app van tp link gebruikt en diverse instellingen geprobeerd maar ook hier niets. Diverse downloads en instructies van het net gehaald maar ook die boden geen soelaas. Router tp link aan modem kpn gehangen en via de blauwe aansluiting geprobeerd. Het leek even te werken maar helaas. Diverse malen de boel gereset maar ik kom maar niet in contact met de Z21 app/internet. Krijg steeds de melding “verbonden, geen internet”. Tevens heb ik een oude maintenance tool geprobeerd  alsmede de firewall (in dit geval van ESET) uitgezet. Voor de zekerheid nog een andere utp kabel geprobeerd (tja kan stuk zijn nietwaar) Ook dit hielp niet. Ik blijf het sterke vermoeden houden dat het aan de box 12 ligt. Of doe ik iets anders fout. Dus fans willen jullie je licht eens laten schijnen op dit probleem.  Alvast dank voor de moeite. Groeten van Ben
3
TrainController Brons / Re: Mag een blok 7 meter zijn
« Laatste bericht door Wim van Eeden Gepost op 2022-06-29, 17:32:11 »
Hallo Piet zo zie je maar weer zo veel mensen zo veel meningen. Ik ben er ook van over tuigt gaan raken dat mijn drie blokken veel meer mogelijker maken, wat jullie zeggen de ene trein rijd in blok acht en voor hem rijd een trein in 9 dan kan hij wachten tot 9 vrij is, enz .Ja dit laat ik zo.
Bedankt. Wim van Eeden
4
TrainController Brons / Re: Mag een blok 7 meter zijn
« Laatste bericht door P.Heinst Gepost op 2022-06-29, 13:05:58 »
Wim,

zoals Dirk al aangaf kun je een blok van 7 meter beter verdelen in meerdere kleine blokken, een blok hoeft niet langer te zijn dan je langste trein, ik zou dan ook die 7 meter in 3 stukken verdelen en hierdoor kun je met meerdere treinen korter achter elkaar rijden en het instellen van je remweg en stopplaats wat in bronz al moeilijker is dan in zilver of gold kun je dan beter instellen.

G Piet
5
TrainController Brons / Re: Mag een blok 7 meter zijn
« Laatste bericht door Wim van Eeden Gepost op 2022-06-28, 19:13:38 »
Was een idee van een ander forum lid, ik denk ook dat twee blokken een beter idee is .
Bedankt
6
TrainController Brons / Re: Mag een blok 7 meter zijn
« Laatste bericht door Dirk Baas Gepost op 2022-06-28, 09:50:09 »
Wim,

Vooropgesteld, ik weet niets van TC.
Maar waarom een blok van 7 meter? Het lijkt mij, dat als je het blok in tweeën of drieën deelt, je met meer treinen enerzijds kunt rijden en een stuk veiligheid anderzijds inbouwt.

7
TrainController Brons / Mag een blok 7 meter zijn
« Laatste bericht door Wim van Eeden Gepost op 2022-06-27, 21:40:32 »
zie vraag, mag een blok in TrainController 7 meter zijn?
8
Vragen / rail joiners
« Laatste bericht door dito Gepost op 2022-06-26, 11:24:31 »
Hallo spoorders

Na een hele tijd stil gelegen te hebben wil ik terug contact opnemen daarom het volgende.
Ik heb uit mijn oude doos verschillende sporen terug genomen waarbij ik een moeilijkheid ondervind en wel om
de rails te laten aansluiten met railjoiners.
Mijn basis sporen zijn van piko maar bijkomend zou ik de rails van PECO willen gebruiken maar de aansluitingen gaan
niet zo vlot .Kun je me terug op idee brengen welke joiners daarvoor geschikt zijn en bij welke verdeler kan ik
de gepaste joiners,kan bekomen.
Groetjes
Herman
9
Vragen / Even laten weten mijn vordering met TrainController Bronze
« Laatste bericht door Wim van Eeden Gepost op 2022-06-15, 10:58:41 »
Ik wil gewoon even laten weten hoe ver ik ben! Ik heb in middels Train Controller Bronze geïnstalleerd, En ook al mijn baan getekend. Met een voorbeeld van iemand die bij DutcRoco Forum zetelt uiteraard Piet Heinst Bedankt nogmaals Het meeste heb ik toch zelf  verder in gevuld de blokken had hij van rechts naar links gedaan en ik eigen wijs anders om. Nu moet ik nog de melders in voeren de wissels staan er al in. Met de manier van blokken plaatsen moet ik al mijn bedrading op mijn DR4088LN en drie DR4088CR om zetten lekker werkje! Maar het houd mij van de straat. Tot zo ver, ik begin TC wat te leren kennen door video's en Rudy een Engels spekende Nederlander, die goed Engels spreekt ook op YouTube.
Nou tot lezens Wim van Eeden.
10
Mijn Layout / Re: uitwerking baanontwerp
« Laatste bericht door ArievH Gepost op 2022-06-12, 19:44:57 »
Dank Piet voor je reactie.
Ik heb van alles uitgeprobeerd echter zonder resultaat. De Multimaus gebruik ik eigenlijk niet zoveel. Toevallig heb ik hem afgelopen week ge-update evenals de Z21 Manitenance. Welk middel ik ook kies het blijft allemaal hetzelfde. Ik heb inmiddels wel een vermoedde. De baan heb ik al wel volledig in TC9 ingetekend maar nog niet alle blokken zijn op een detector of terugmeldmodule aangesloten. Mogelijk raakt TC daardoor in verwarring. Ik heb nog niet bij de pins gekeken of en wat daar vermeld staat. Ik herinner me dat toen ik net TC 8 had en van alles wilde uitproberen maar nog niets alles had aangesloten er ook problemen waren. De komende tijd ga ik maar eens aan de slag om alle blokken op een detector aan te sluiten. Dat is nog wel een klus want van de 64 blokken zijn er nu 32 aangesloten. Uiteraard houd ik me aanbevolen voor gedachten en oplossingen van meedenkers.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10