Recente berichten

Pagina's: 1 ... 8 9 [10]
91
Roco - Roco line rails / Re: Rocoline aansluitkabel
« Laatste bericht door Edwin Gepost op 2019-05-21, 22:13:50 »
Bedankt Piet ook een goede oplossing inderdaad.
Was mij inmiddels gelukt om de railverbinding los te krijgen en de aansluitkabel te bevestigen.

Groeten,
Edwin.
92
Roco - Roco line rails / Re: Rocoline aansluitkabel
« Laatste bericht door P.Heinst Gepost op 2019-05-21, 17:53:55 »
Hallo Edwin

domme vragen zijn er niet, wel moeilijk en makkelijk te beantwoorden vragen.

Als je de bestaande rails verbinder wil vervangen door eentje met aansluitkabel dan zul je een behoorlijk stuk rails moeten loshalen om de verbindingstukje er tussen uit te krijgen, dit is meestal erg lastig als de rails vast hebt liggen.
Wat je naar mijn inzicht beter kunt doen is dat je de stroomdraden in de omgeving van waar je de verbinding wilt maken de stroomdraden aan de rails vast solderen, boor aan de buiten zijde langs de rails een klein gaatje door de ondergrond (meestal tafel), doe dit aan de buitenkant van de rails ivm de flenzen van de wielen, en verbind deze draden dan onder de tafel met de stroom voerende draden, gaat prima en als je het een beetje camoufleert dan zie je er weinig of niets van.

Gr Piet
93
Te koop (gevraagd) / Re: TK H0 diversen
« Laatste bericht door trikers Gepost op 2019-05-21, 15:32:42 »
beste martijn, heb je de norfolk wagens nog?

Mvg Henk
94
Roco - Roco line rails / Rocoline aansluitkabel
« Laatste bericht door Edwin Gepost op 2019-05-21, 13:05:38 »
Hallo,
Waarschijnlijk domme vraag, maar om de Roco-aansluitkabel 42613 aan te sluiten op een bestaande Rocoline rail. Hoe maken jullie normaal gesproken de bestaande railverbinding los om deze voor de aansluitkabel te vervangen?

Bedankt alvast.

Groeten,
Edwin
95
Nieuwe leden graag even voorstellen / Re: Voorstellen
« Laatste bericht door Edwin Gepost op 2019-05-21, 12:41:26 »
Bedankt Arie,

Zal binnenkort een nieuw draadje starten.
96
Nieuwe leden graag even voorstellen / Re: Voorstellen
« Laatste bericht door ArievH Gepost op 2019-05-20, 18:38:25 »
Dag Edwin,

Ook van mijn kant welkom op dit forum. Ik heb je vraag over de terugmelders gelezen. Ik heb ook terugmelders van Digikeijs maar dan de DR4088LN de loconet versi dus. Ik heb geen witte maar de zwarte Z21. Ik heb niet gereageerd omdat ik te veel verschillen zag. Het aansluiten is niet zo moeilijk als het lijkt. Voor mezelf heb ik een schetsje gemaakt en de bedrading ingetekend  om te controleren of ik het goed had begrepen. Vervolgens heb ik het aangesloten en het werkt. Nu nog een spookmelding eruit zien te krijgen bij het laatst aangesloten blok.  Als je meer wilt weten kan er misschien beter een nieuw draadje worden geopend omdat het onderwerp te ver van het voorstellen af staat. Veel plezier met deze mooie hobby.
97
Nieuwe leden graag even voorstellen / Re: Voorstellen
« Laatste bericht door Edwin Gepost op 2019-05-17, 21:25:07 »
Bedankt Jan voor je reactie.
98
Nieuwe leden graag even voorstellen / Re: Voorstellen
« Laatste bericht door DelticPower Gepost op 2019-05-08, 12:21:03 »
Hallo Edwin, welkom hier, wens je veel genoegen met het realiseren van je plannen.

Groeten Jan.
99
Nieuwe leden graag even voorstellen / Voorstellen
« Laatste bericht door Edwin Gepost op 2019-05-05, 19:04:34 »
Hallo Allemaal,

Mijn naam is Edwin van Exel, woonachtig in Amersfoort na ruim 30 jaar wil ik de treinhobby weer opstarten. Ben gestopt met een analoge baan van Jouef. Gezien mijn werk in de automatisering is mijn keuze gevallen op een digitale startset van Roco met de z21 (de wiite dus). Deze wil ik gaan koppelen met een Digikeijs DR4088RB i.c.m. een DR4088. Op de PC wil ik dan iTrain gaan gebruiken. Heb al genoeg over deze combinatie gelezen op het forum, veel duidelijke verhalen. Waar ik vooral de problemen mee zal krijgen is om hoe alle terugmelders fysiek aan te sluiten op de rails. Zie daar niet veel voorbeelden van hoe dit op Roco-line rails aan te sluiten. Naast de trein wil ik ook met DC-cars gaan werken i.c.m. iTrain. Ben aan het kijken hoe dit te combineren met de Digikeijs terugmelders. Kortom veel uitzoek en probeerwerk. Ga eerst voor zowel de trein als auto's een proefovaal maken waarin ik alles test, om vervolgens de baan aan te kleden.

Groeten,
Edwin
100
Nieuwe leden graag even voorstellen / voorstellen
« Laatste bericht door Juust Vente Gepost op 2019-04-19, 14:06:18 »
Hoi Ik ben Juust met een fictieve leeftijd. Het is tenslotte geen date site  :D Ben al weer een tijdje bezig met mijn modelbaan. Niet dat er veel staat , want ben het nooit eens met mijn ontwerp . Daarom heb ik jaren geleden een vitrine kast gebouwd. Zo dat het niet in dozen , uit het zicht staat. Had best een foto willen plaatsen , maar helaas eerst uitzoeken hoe dat werk. Bij Benelux hebben ze daar een programma voor . Zal hier ergens ook wel staan. Vragen en opmerkingen , stel ze gerust.
Vriendelijke groeten Juust
Pagina's: 1 ... 8 9 [10]