Auteur Topic: update Traincontroller  (gelezen 14637 keer)

Offline P.Heinst

  • Administrator
  • Veteraan
  • ****
  • Berichten: 2.028
  • Waardering: 21
    • home page
Re: update Traincontroller
« Reactie #45 Gepost op: 2022-09-28, 18:45:13 »
Bert,
Als jij nu de versie 8.F5 gebruik dan kun jij hier gewoon de versie 8.C2 gewoon overheen dowloaden
Roco rijder met 1 multimaus pro en multimaus als slave, RouteControl,  Multizentrale pro en Z21 als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 9.0 laatste versie als besturing en Roco 10785 als terugmeldsysteem samen Littfinski bezetmelders

Offline P.Heinst

  • Administrator
  • Veteraan
  • ****
  • Berichten: 2.028
  • Waardering: 21
    • home page
Re: update Traincontroller
« Reactie #46 Gepost op: 2022-09-28, 18:50:53 »
Bert 
Je kunt hier gewoon een link plaatsen, aangeven waar het switchboard staat of bedoel je iets anders.
Gr
Roco rijder met 1 multimaus pro en multimaus als slave, RouteControl,  Multizentrale pro en Z21 als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 9.0 laatste versie als besturing en Roco 10785 als terugmeldsysteem samen Littfinski bezetmelders

Offline bertcaus

  • Forum lid
  • ***
  • Berichten: 287
  • Waardering: 1
Re: update Traincontroller
« Reactie #47 Gepost op: 2022-09-28, 18:52:50 »
Piet,

Moet ik het TC bestand gewoon in bijlage zetten?

Groeten, Bert
Roco Geoline - z21 start + router + WLAN maus - 1 multimaus als slave - 2 x Roco 10764 als booster - 3 x Roco 10787 + GBM-8 Littfinski als terugmeldsysteem - 4 x 10775 Wisseldecoder - Rocomotion 5.9 en Train-controller Gold 8.0 - Voorliefde voor oude E-locs met drijfstangen

Offline P.Heinst

  • Administrator
  • Veteraan
  • ****
  • Berichten: 2.028
  • Waardering: 21
    • home page
Re: update Traincontroller
« Reactie #48 Gepost op: 2022-09-28, 19:03:49 »
Bert je kunt eventueel voor de zekerheid je banenplan ook in een ander bestand b.v documenten opslaan  dat doe je door eerst op te starten met je banenplan en deze dan op te slaan met de opdracht opslaan als  zodat je altijd een reserve copy hebt  is normaal niet nodig en daarna de laatste versie te downloaden, je bestaande banenplan gaat vanzelf mee daar hoef je niks voor te doen.
Gr Piet
Roco rijder met 1 multimaus pro en multimaus als slave, RouteControl,  Multizentrale pro en Z21 als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 9.0 laatste versie als besturing en Roco 10785 als terugmeldsysteem samen Littfinski bezetmelders

Offline bertcaus

  • Forum lid
  • ***
  • Berichten: 287
  • Waardering: 1
Re: update Traincontroller
« Reactie #49 Gepost op: 2022-09-29, 18:41:27 »
Hallo,

In bijlage mijn meest recente baanplan en het bijhorende switchboard in TC Gold 8.

De bovenste 2 sporen vormen het schaduwstation, telkens voor 2 treinen achter elkaar, één voor elke rijfrichting.
Daaronder een dubbelsporige hoofdbaan en daaronder een rangeer gedeelte.

De bedoeling is om met TC automatisch te rijden in het schaduwstation en op de hoofdbaan met telkens een uitloopspoor in het rangeergedeelte (één links en één rechts).
Enkel die 2 rangeersporen worden door TC bediend, de overige rangeersporen worden handmatig bediend.

Ik vermoed dat ik teveel blokken heb getekend.

Dit als eerste voorstelling.
Indien dit beter in andere rubriek thuishoort dan mag het gerust verplaatst worden.

Wat denken jullie?

Groeten, Bert
« Laatst bewerkt op: 2022-10-03, 14:06:26 door bertcaus »
Roco Geoline - z21 start + router + WLAN maus - 1 multimaus als slave - 2 x Roco 10764 als booster - 3 x Roco 10787 + GBM-8 Littfinski als terugmeldsysteem - 4 x 10775 Wisseldecoder - Rocomotion 5.9 en Train-controller Gold 8.0 - Voorliefde voor oude E-locs met drijfstangen

Offline P.Heinst

  • Administrator
  • Veteraan
  • ****
  • Berichten: 2.028
  • Waardering: 21
    • home page
Re: update Traincontroller
« Reactie #50 Gepost op: 2022-09-29, 18:58:35 »
Bert,
Teveel blokken is niet aan de orde, het probleem zit ergens anders enwel bij de verbindingen A en B.
Je hebt nu twee verbindingen van A naar B maar dat kan niet, verwijder deze en plaats ze opnieuw en wel zo dat A naar A gaat en B naar B  gelijke letters horen bij elkaar, dus b.v. de bovenste A naar A en de onderste B naar B


Gr Piet
« Laatst bewerkt op: 2022-09-30, 15:14:44 door P.Heinst »
Roco rijder met 1 multimaus pro en multimaus als slave, RouteControl,  Multizentrale pro en Z21 als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 9.0 laatste versie als besturing en Roco 10785 als terugmeldsysteem samen Littfinski bezetmelders

Offline bertcaus

  • Forum lid
  • ***
  • Berichten: 287
  • Waardering: 1
Re: update Traincontroller
« Reactie #51 Gepost op: 2022-10-03, 15:55:13 »
Dag Piet,

Ik heb het op de bovenste afbeelding ook aangepast.

De aankomst / vertrekblokken van het rangeergedeelte zijn de blokken 61 en 62, waarin net een volledige trein past.
van / naar deze blokken wordt met TC gereden, daarna wordt manueel verder gerangeerd.
Zijn de andere blokken in het rangeergedeelte dan nog wel nodig?

Groeten, Bert
Roco Geoline - z21 start + router + WLAN maus - 1 multimaus als slave - 2 x Roco 10764 als booster - 3 x Roco 10787 + GBM-8 Littfinski als terugmeldsysteem - 4 x 10775 Wisseldecoder - Rocomotion 5.9 en Train-controller Gold 8.0 - Voorliefde voor oude E-locs met drijfstangen