Auteur Topic: automatic activation of programming track, hoe?  (gelezen 3757 keer)

Offline Ferry Posthuma

  • Forum lid
  • ***
  • Berichten: 305
  • Waardering: 7
  • Open your eyes, take a deep breath and relax!
automatic activation of programming track, hoe?
« Gepost op: 2015-12-18, 11:08:07 »
Hallo,

Heeft iemand ervaring met deze feature uit Train Programmer, zie pagina 37 van de handleiding voor v8.0? Het lijkt mij wel handig namelijk om dit aan een doodlopend zijspoortje te hangen. Wissel gaat om naar het doodlopende zijspoortje, lok rijdt dit zijspoortje op en stopt mooi op tijd. Vervolgens via TP de lok programmeren zonder deze van dat spoor te halen, het zijspoortje is dan het "programming track" en op het moment dat er geschreven wordt naar het programmeerspoor, schakelt de voeding van dat spoor automatisch naar programming track om. Ik begrijp dat je dit koppelt aan de output van een wisseladres en dat de rails L en R geïsoleerd aangesloten zijn van de rest van de baan, maar er moet nog iets van een schakelaar tussen die schakelt tussen voeding op main trank en programming track; het signaal voor die omschakeling komt van de wisseldecoder. Iemand een idee die mij op weg kan helpen?

Groet,
Ferry
Schaal H0 (1:87), Multimaus, Rocomotion 10785 centrale met software TrainController Gold version 8.0 G2, windows vista, RS232 naar USB, lichtsluisjes voor kalibratie van loksnelheid, 4x 10787/GBM8, 2x DR4088RB-CS, Geoline H0 in schaduwstation met 10775 wisselaandrijvingen, Tillig Elite code 83 in zichtbare gedeelte, DR4024 voor servo-aansturing van de Tillig wissels.

Voornemen 2017: Volle afbouw baan zodat scenery erin kan!

Offline Ferry Posthuma

  • Forum lid
  • ***
  • Berichten: 305
  • Waardering: 7
  • Open your eyes, take a deep breath and relax!
Re: automatic activation of programming track, hoe?
« Reactie #1 Gepost op: 2015-12-18, 11:21:38 »
Ah, ik zie net dat onder schakelingen hier een aantal jaar geleden al een verhandeling over is geschreven, ik ga daar even verder speuren!
Schaal H0 (1:87), Multimaus, Rocomotion 10785 centrale met software TrainController Gold version 8.0 G2, windows vista, RS232 naar USB, lichtsluisjes voor kalibratie van loksnelheid, 4x 10787/GBM8, 2x DR4088RB-CS, Geoline H0 in schaduwstation met 10775 wisselaandrijvingen, Tillig Elite code 83 in zichtbare gedeelte, DR4024 voor servo-aansturing van de Tillig wissels.

Voornemen 2017: Volle afbouw baan zodat scenery erin kan!

Offline P.Heinst

  • Administrator
  • Veteraan
  • ****
  • Berichten: 1.621
  • Waardering: 15
    • home page
Re: automatic activation of programming track, hoe?
« Reactie #2 Gepost op: 2015-12-18, 11:27:30 »
Ferry,

de 10785 heeft een programmeer uitgang (Prog out), als je nu dat zijspoortje isoleert (beide zijde) van het overige spoor en verbind met de Prog out uitgang van de 10785 dan staat daar bij normaal gebruik van de baan ook de gewone baan spanning op, als je met je multimaus of het programma trainprogrammer de programmeer stand inschakelt dan zal de 10785 het inwendig omschakelel en het zijspoortje dan alleen gebruiken om te programmeren en de programmeer signalen alleen naar het zijspoortje ( uitgang Prog out) zenden.

Gr Piet
Roco rijder met 1 multimaus pro en multimaus als slave, RouteControl,  Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 9.0 A2 als besturing en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem samen Littfinski bezetmelders

Offline Ferry Posthuma

  • Forum lid
  • ***
  • Berichten: 305
  • Waardering: 7
  • Open your eyes, take a deep breath and relax!
Re: automatic activation of programming track, hoe?
« Reactie #3 Gepost op: 2015-12-18, 11:44:33 »
Piet,

Ah, dat maakt de boel een stuk eenvoudiger, m.a.w., het bi-stabiele relais zoals omschreven in schakelingen is niet noodzakelijk. Dan ga ik dat ook zo uitvoeren! Dus zijspoortje dubbel geisoleerd van de hoofdbaan en voeden met de Prog Out van de 10785. Dank je maar weer.  ;D

Groet,
Ferry
Schaal H0 (1:87), Multimaus, Rocomotion 10785 centrale met software TrainController Gold version 8.0 G2, windows vista, RS232 naar USB, lichtsluisjes voor kalibratie van loksnelheid, 4x 10787/GBM8, 2x DR4088RB-CS, Geoline H0 in schaduwstation met 10775 wisselaandrijvingen, Tillig Elite code 83 in zichtbare gedeelte, DR4024 voor servo-aansturing van de Tillig wissels.

Voornemen 2017: Volle afbouw baan zodat scenery erin kan!

Offline P.Heinst

  • Administrator
  • Veteraan
  • ****
  • Berichten: 1.621
  • Waardering: 15
    • home page
Re: automatic activation of programming track, hoe?
« Reactie #4 Gepost op: 2015-12-18, 12:09:17 »
Ferry,

Nog een aanvulling, Om te programmeren op de Prog out moet de 10785 wel eigen stroomvoorziening hebben (trafo), dit is bij gewoon gebruik als interface niet noodzakelijk.

Gr Piet
« Laatst bewerkt op: 2015-12-18, 12:14:09 door P.Heinst »
Roco rijder met 1 multimaus pro en multimaus als slave, RouteControl,  Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 9.0 A2 als besturing en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem samen Littfinski bezetmelders

Offline Ferry Posthuma

  • Forum lid
  • ***
  • Berichten: 305
  • Waardering: 7
  • Open your eyes, take a deep breath and relax!
Re: automatic activation of programming track, hoe?
« Reactie #5 Gepost op: 2015-12-18, 12:27:08 »
Piet,

Komt helemaal goed, want mijn 10785 heeft die eigen stroomvoorziening al. Ik programmeer met TP op de programmeer rail, dus via de Prog Out; alleen gaat dat nu op een los spoortje dat los staat van de baan. De komende maanden wordt dit programmeerspoor een integraal deel van de baan en kan ik daar dus een mooi doodlopende zijspoortje ergens voor gaan inplannen dat met de hand makkelijk bereikbaar is; lees ergens aan de rand van tafel uitkomt. Loks komen met een decoder geschakelde wissel op dit zijspoortje. Het spoor is een blok in TC.

Ferry
« Laatst bewerkt op: 2015-12-18, 12:32:28 door Ferry Posthuma »
Schaal H0 (1:87), Multimaus, Rocomotion 10785 centrale met software TrainController Gold version 8.0 G2, windows vista, RS232 naar USB, lichtsluisjes voor kalibratie van loksnelheid, 4x 10787/GBM8, 2x DR4088RB-CS, Geoline H0 in schaduwstation met 10775 wisselaandrijvingen, Tillig Elite code 83 in zichtbare gedeelte, DR4024 voor servo-aansturing van de Tillig wissels.

Voornemen 2017: Volle afbouw baan zodat scenery erin kan!

Offline Ferry Posthuma

  • Forum lid
  • ***
  • Berichten: 305
  • Waardering: 7
  • Open your eyes, take a deep breath and relax!
Re: automatic activation of programming track, hoe?
« Reactie #6 Gepost op: 2015-12-18, 22:53:02 »
Dag Piet,

Ik heb geen normale spanning op de Prog Out en kan op de programming track dus niet rijden zoals jij hieronder aangeeft dat dat wel kan. Op Prog Out kan ik wel goed de CV's lezen en wegschrijven. POM heeft hier geen invloed op uiteraard. Of ik doe iets verkeert of de schakeling zoals eerder onder schakelingen gepresenteerd door J. Postma is toch nodig. Voorlopig ga ik even van het laatste uit of jij moet nog een ingeving hebben? Ik hoor graag!

Groet,
Ferry
« Laatst bewerkt op: 2015-12-19, 20:10:17 door Ferry Posthuma »
Schaal H0 (1:87), Multimaus, Rocomotion 10785 centrale met software TrainController Gold version 8.0 G2, windows vista, RS232 naar USB, lichtsluisjes voor kalibratie van loksnelheid, 4x 10787/GBM8, 2x DR4088RB-CS, Geoline H0 in schaduwstation met 10775 wisselaandrijvingen, Tillig Elite code 83 in zichtbare gedeelte, DR4024 voor servo-aansturing van de Tillig wissels.

Voornemen 2017: Volle afbouw baan zodat scenery erin kan!

Offline P.Heinst

  • Administrator
  • Veteraan
  • ****
  • Berichten: 1.621
  • Waardering: 15
    • home page
Re: automatic activation of programming track, hoe?
« Reactie #7 Gepost op: 2015-12-20, 10:24:06 »
Ferry,

Allereerst mijn verontschuldiging voor het verkeert beoordelen van de 10785, deze heeft wel een uitgang prog out maar deze schakeld inwendig niet om.
Ik heb deze verwisseld met de 10820 (multimaus pro) deze heeft ook een prog out uitgang maar schakelt wel om zoals ik het heb bedoeld.
Gisteren middag even mijn oude spullen (10785 en 10820) uit de kast gehaald en een proefopstelling gemaakt en was verbaast dat de 10785 niet een normale spanning op de prog oud had.

Ferry nogmaals sorry voor het foutje.


Gr Piet
Roco rijder met 1 multimaus pro en multimaus als slave, RouteControl,  Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 9.0 A2 als besturing en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem samen Littfinski bezetmelders

Offline Ferry Posthuma

  • Forum lid
  • ***
  • Berichten: 305
  • Waardering: 7
  • Open your eyes, take a deep breath and relax!
Re: automatic activation of programming track, hoe?
« Reactie #8 Gepost op: 2015-12-20, 10:59:37 »
Hallo Piet,

Geen probleem, een foutje maken mag toch en is menselijk. Ben al blij dat je het voor me getest heb; gelukkig werkt het bij ons beide hetzelfde. Kennelijk heb ik een inmiddels wat verouderde DCC centrale. Maar goed, functioneel werkt het nog steeds prima. In elk geval is het bouwen van dat schakelingetje een stuk goedkoper dan een nieuwe DCC centrale kopen.

Zo, vandaag mooie dag om verder aan de baan te bouwen!

Groet,
Ferry
Schaal H0 (1:87), Multimaus, Rocomotion 10785 centrale met software TrainController Gold version 8.0 G2, windows vista, RS232 naar USB, lichtsluisjes voor kalibratie van loksnelheid, 4x 10787/GBM8, 2x DR4088RB-CS, Geoline H0 in schaduwstation met 10775 wisselaandrijvingen, Tillig Elite code 83 in zichtbare gedeelte, DR4024 voor servo-aansturing van de Tillig wissels.

Voornemen 2017: Volle afbouw baan zodat scenery erin kan!