Auteur Topic: Uhlenbrock loconet 63320  (gelezen 10104 keer)

Offline Hans Oosterwijk

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 21
  • Waardering: 0
Uhlenbrock loconet 63320
« Gepost op: 2015-12-22, 15:58:13 »
Graag wat hulp

Krijg deze terugmelder niet geactiveerd n tc bronze
Wat ik begrijp dat deze apart aangemeld moet worden in dogitaal systeem?
Heb nu intellibox 2 als digitaal systeem aangemeld



Graag uitvoerig beschrijven hoe dit moet
Ben geen computerdeskundige

Bvd Hans Oosterwijk
Traincontroller brons, terugmelders Uhlenbrock, wissels
Intellibox 2, roco 2 rail, Amerikaanse treinen etc.

GerardWassink

  • Gast
Re: Uhlenbrock loconet 63320
« Reactie #1 Gepost op: 2015-12-22, 17:21:16 »
Dag Hans,

Heb je deze informatie al gelezen?

Gerard

Offline P.Heinst

  • Administrator
  • Veteraan
  • ****
  • Berichten: 2.236
  • Waardering: 27
    • home page
Re: Uhlenbrock loconet 63320
« Reactie #2 Gepost op: 2015-12-22, 20:32:00 »
Hans.

citaat;
Heb nu intellibox 2 als digitaal systeem aangemeld.

vraagje, kun je wel treinen laten rijden op de baan, dus ook zonder terugmelding, dan weten we tenminste dat de intellibox goed is aangesloten.

Gr Piet

Roco rijder met 1 multimaus pro en multimaus als slave, RouteControl,  Multizentrale pro en Z21 als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 10.0 laatste versie als besturing en Roco 10785 als terugmeldsysteem samen Littfinski bezetmelders

Offline Hans Oosterwijk

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 21
  • Waardering: 0
Re: Uhlenbrock loconet 63320
« Reactie #3 Gepost op: 2015-12-22, 20:51:59 »
Hallo Piet

Ja intellibox werkt prima, treinen rijden, wissels doen het
Als 2e loconet ingevoerd, verder niets
Wat moet ik verder invoeren/wijzigen
Hoor graag


Hans
Traincontroller brons, terugmelders Uhlenbrock, wissels
Intellibox 2, roco 2 rail, Amerikaanse treinen etc.

GerardWassink

  • Gast
Re: Uhlenbrock loconet 63320
« Reactie #4 Gepost op: 2015-12-22, 21:06:49 »
Volgens mij moet je de Intellibax 2 instellen als één systeem. OF als Intellibox, dan selecteert TC het IB protocol, OF als Loconet, dan gebruikt TC het Loconet protocol voor de communicatie.
 
Dan stuur je wissels en locomotieven aan EN kun je terugmelders via Loconet uitlezen in TC.

Testen:
1. Met aangesloten intellibox (die zit bij jou zo te zien op COM3) instellen als Loconet
2. Eerste test is om te kijken of je de spoorspanning aan- en uit kunt schakelen
3. Als stap 2. is gelukt, dan proberen een loc en een wissel aan te sturen

Laat je even weten hoe ver je hiermee komt?

Gerard

Offline Hans Oosterwijk

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 21
  • Waardering: 0
Re: Uhlenbrock loconet 63320
« Reactie #5 Gepost op: 2015-12-22, 21:47:08 »
Instellen als loconet,
Krijg melding highlighted digital address do not match the currently connected digital systems
Moet aangepast worden
Vraagt dan om new intellibox 2

Is er nog hoop?
Traincontroller brons, terugmelders Uhlenbrock, wissels
Intellibox 2, roco 2 rail, Amerikaanse treinen etc.

GerardWassink

  • Gast
Re: Uhlenbrock loconet 63320
« Reactie #6 Gepost op: 2015-12-22, 22:07:47 »
Er is altijd hoop Hans!

In de loop van morgen zal ik zelf met mijn IB-2 eens testen.
Het is al een tijdje geleden dat ik die heb gebruikt.

Wordt vervolgd.

Gerard

GerardWassink

  • Gast
Re: Uhlenbrock loconet 63320
« Reactie #7 Gepost op: 2015-12-23, 14:06:13 »
Dag Hans,

Ik heb zojuist mijn Intellibox 2 weer even uit de kast gepakt en aan TC aangesloten.

Daartoe kies ik NIET voor Uhlenbrock / Intellibox II, maar voor Loconet / Loconet.

Vervolgens kan ik vanuit de IB 2 de loc's aansturen.

Laat je weten hoe dit bij jou gaat?

Gerard

Offline Hans Oosterwijk

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 21
  • Waardering: 0
Re: Uhlenbrock loconet 63320
« Reactie #8 Gepost op: 2015-12-23, 15:51:57 »
Hallo Gerard

Ipv digitaal systeem nu loconet aangemeld - com port 3

Krijg wel foutmelding op scherm oud adres wil naar new adres

Trein rijdt via ib2
Traincontroller brons, terugmelders Uhlenbrock, wissels
Intellibox 2, roco 2 rail, Amerikaanse treinen etc.

GerardWassink

  • Gast
Re: Uhlenbrock loconet 63320
« Reactie #9 Gepost op: 2015-12-23, 15:54:05 »
Dag Hans,

Geeft de computer die fout iedere keer?
Zo ja, wil je dan een afbeelding van die foutboodschap maken en hier plaatsen?

Als je trein rijdt via IB2, is deze dan ook door TC aan te sturen?


Gerard

Offline Hans Oosterwijk

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 21
  • Waardering: 0
Re: Uhlenbrock loconet 63320
« Reactie #10 Gepost op: 2015-12-23, 16:08:08 »
Krijg foto niet via ipad verzonden - te groot
Zal via email proberen
Geke is tc gaat ook weer naar instelling ib2
Traincontroller brons, terugmelders Uhlenbrock, wissels
Intellibox 2, roco 2 rail, Amerikaanse treinen etc.

Offline Hans Oosterwijk

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 21
  • Waardering: 0
Re: Uhlenbrock loconet 63320
« Reactie #11 Gepost op: 2015-12-23, 21:14:43 »
Met geweldige hulp van Gerard, probleem opgelost.
Beginnersfout van mijn kant.
Ga de komende tijd, verder de mogelijkheden van trainconnector uitproberen.
Prettige feestdagen

Hans Oosterwijk



Traincontroller brons, terugmelders Uhlenbrock, wissels
Intellibox 2, roco 2 rail, Amerikaanse treinen etc.

GerardWassink

  • Gast
Re: Uhlenbrock loconet 63320
« Reactie #12 Gepost op: 2015-12-23, 21:20:32 »
Wat was het nu, Hans?

En hoe heb je't opgelost?

Offline Hans Oosterwijk

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 21
  • Waardering: 0
Re: Uhlenbrock loconet 63320
« Reactie #13 Gepost op: 2015-12-24, 14:52:41 »
Hallo Gerard
Even later reed de loc wel een rondje, waarschijnlijk stond er nog iets fout.
Heb ook reeds een pendeltraject werkend.


Ben bij alle mogelijkheden aan het testen, met behulp youtube filmpjes van ruud boer.
Vertrouwen is dus weer terug.
Vriendelijk groet
Hans









Traincontroller brons, terugmelders Uhlenbrock, wissels
Intellibox 2, roco 2 rail, Amerikaanse treinen etc.

GerardWassink

  • Gast
Re: Uhlenbrock loconet 63320
« Reactie #14 Gepost op: 2015-12-24, 15:11:37 »
Mooi Hans,

Goed om te horen, veel plezier!