Auteur Topic: Het opslaan van een route lukt niet goed  (gelezen 524 keer)

Offline Ceess

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 20
  • Waardering: 1
Het opslaan van een route lukt niet goed
« Gepost op: 2018-02-16, 20:13:28 »
Goedenavond,
Het maken van een "shuttle train" is niet zo lastig.
De uitdaging doet zich echter voor bij het opslaan.
Bij het opslaan geef ik de shuttle een naam. Die verschijnt ook keurig linksboven in het venster. Echter als ik via menu venster naar het Dispatcher scherm ga staat er "autoTrain" als naam.
Wat doe ik verkeerd?
In de handleiding kan ik er niets over vinden (of ik kijk erover heen, kan ook).
Of is dat mogelijk een versie verschil tussen de zilveren en de gouden versie?
Ik hoor graag van jullie,
MvG Cees
Met Vriendelijke Groet, Cees  ;)

Offline P.Heinst

  • Administrator
  • Veteraan
  • ****
  • Berichten: 1.588
  • Waardering: 15
    • home page
Re: Het opslaan van een route lukt niet goed
« Reactie #1 Gepost op: 2018-02-16, 20:48:21 »
Hallo Cees,

Ik  kan je zo niet een compleet uitleg geven omdat ik niet bij mijn PC zit.
Maar als je naar het venster gaat waar de ritten allemaal instaan en je dubbel klik met de linker muisknop of met rechter muisknop via eigenschappen op de autotrain rit die je hebt aangemaakt dan komt er een nieuw venster en daar staat ook de naam autotrain rit en die kun je dan wijzigen en opslaan door op OK te drukken.

Dit is niet zoals het zou moeten (het kan ook in een keer) maar het is een nood oplossing.

Gr Piet

bijgewerkt op 17-02-2018
« Laatst bewerkt op: 2018-02-17, 09:39:07 door P.Heinst »
Roco rijder met 1 multimaus pro en multimaus als slave, RouteControl,  Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 9.0 A2 als besturing en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem samen Littfinski bezetmelders

Offline Ceess

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 20
  • Waardering: 1
Re: Het opslaan van een route lukt niet goed
« Reactie #2 Gepost op: 2018-02-16, 23:23:36 »
Hallo Piet, bedankt voor je snelle reactie. :)

Je antwoord begrijp ik niet zo goed. Je komt dan namelijk in het zelfde scdherm, als wanneer je de shuttle aanmaakt.
Maar zal langs die weg de naam herstellen en hopen dat het dan wel goed wordt opgeslagen.

Met hartelijke groet,
Cees
Met Vriendelijke Groet, Cees  ;)

Offline Haradigi

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 46
  • Waardering: 2
  • Meten (ruiken, voelen, ) is weten
Re: Het opslaan van een route lukt niet goed
« Reactie #3 Gepost op: 2018-02-17, 11:27:12 »
Nu nog ff proberen/testen of het wordt opgeslagen.
Ik zie je maandag met een  ;D   of    :(

groet
Harald

Offline Ceess

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 20
  • Waardering: 1
Re: Het opslaan van een route lukt niet goed
« Reactie #4 Gepost op: 2018-02-19, 11:34:54 »
Hallo Piet,
E.e.a. uitvoerig getest en het werkt bedankt.
Ben wel benieuwd op welke manier het wel in een keer goed gaat
MvG Cees
Met Vriendelijke Groet, Cees  ;)

Offline Ceess

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 20
  • Waardering: 1
Re: Het opslaan van een route lukt niet goed
« Reactie #5 Gepost op: 2018-03-08, 19:22:47 »
Hallo Piet,

Het opslaan van de route doe ik dus nu via een omweg.
Kun je aub aangeven wat de juiste wijze is.
Alvast bedankt.

MvG Cees
Met Vriendelijke Groet, Cees  ;)

Offline P.Heinst

  • Administrator
  • Veteraan
  • ****
  • Berichten: 1.588
  • Waardering: 15
    • home page
Re: Het opslaan van een route lukt niet goed
« Reactie #6 Gepost op: 2018-03-09, 17:06:44 »
Cees,

Bij het maken van een autotrain rit is het belangrijk dat je de volgorde goed doet

Zie bijgevoegde tekening

1 maak een autotrainrit zoals je gewent bent met start en stop blok.
2 controleer of deze weg ook beschikbaar is door op de verrekijker te klikken
3 dit is het venster zoals je al kent voor de eigenschappen en vul hier de juiste naam in en klik op OK
4 en sla de rit nu op door meestal 2x hierop te klikken


Gr Piet
Roco rijder met 1 multimaus pro en multimaus als slave, RouteControl,  Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 9.0 A2 als besturing en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem samen Littfinski bezetmelders

Offline Ceess

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 20
  • Waardering: 1
Re: Het opslaan van een route lukt niet goed
« Reactie #7 Gepost op: 2018-03-11, 17:00:05 »
Piet, bedankt voor de uitleg en de tekening.
Ga dit eens proberen.
2x op opslaan klikken! (in goud zeker maar een keer ;) )
Met Vriendelijke Groet, Cees  ;)

Offline P.Heinst

  • Administrator
  • Veteraan
  • ****
  • Berichten: 1.588
  • Waardering: 15
    • home page
Re: Het opslaan van een route lukt niet goed
« Reactie #8 Gepost op: 2018-03-11, 18:54:50 »
Cees.

Ook in gold klik ik altijd 2x omdat hij soms bij 1x niet goed opslaat

Ge piet
Roco rijder met 1 multimaus pro en multimaus als slave, RouteControl,  Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 9.0 A2 als besturing en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem samen Littfinski bezetmelders