Auteur Topic: Blokken worden niet lang genoeg vastgehouden  (gelezen 560 keer)

Offline Ceess

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 26
  • Waardering: 1
Blokken worden niet lang genoeg vastgehouden
« Gepost op: 2020-03-24, 21:26:21 »
Beste allen,
bij ons ligt een uitdaging waar we niet uitkomen.

Uitgangspunten
De baan is tweerail
Treinlengtes zijn opgegeven
Treinen worden geheel gedetecteerd

De uitdaging.
Als de trein een volgend blok inrijdt (waar niet gestopt wordt) word de wissel te vroeg geschakeld, waardoor een ontsporing of botsing het gevolg is.
Wat zien wij over het hoofd aan instellingen?
Met Vriendelijke Groet, Cees  ;)

Offline P.Heinst

  • Administrator
  • Veteraan
  • ****
  • Berichten: 1.729
  • Waardering: 19
    • home page
Re: Blokken worden niet lang genoeg vastgehouden
« Reactie #1 Gepost op: 2020-03-25, 11:13:01 »
Ceess,

Dit is zonder verdere gegevens van de baan met blok instellingen moeilijk te zeggen maar toch maar eens wat vragen om te beginnen.

Je zou je banenplan in je bericht mee kunnen sturen zodat we kunnen zien wat en welke instellingen er zijn.

Vraagjes, Hoe lang is de trein of samenstelling daarvan.
Hoe lang is je blok.
Zin is de blokken rem en stopmelders geplaatst en wat zijn de instellingen.
Gebeurt het bij alle treinen of alleen bij bepaalde treinen (loks)

Eerst dit maar een even bekijken

Gr Piet
Roco rijder met 1 multimaus pro en multimaus als slave, RouteControl,  Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 9.0 A2 als besturing en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem samen Littfinski bezetmelders

Offline Ceess

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 26
  • Waardering: 1
Re: Blokken worden niet lang genoeg vastgehouden
« Reactie #2 Gepost op: 2020-03-25, 23:04:54 »
Hallo Piet,

Mijn uitleg bij de vraagstelling was blijkbaar iets te summier.

Het probleem doet zich alleen voor als het blok waar de trein binnen rijdt geen stopmelder(s) heeft.

Wat gebeurd er, als de trein het blok aan het binnenrijden is, dan word de wissel al geschakeld met ontsporing als gevolg.

Ik denk dat ik de oplossing al heb.

In de eigenschappen van het schedule,
bij "Release of Blocks and Routes"
Puntje "Time of release"
Dat staat standaard op "At Stopmarker"

Ik schat voorzichtig in dat dat moet staan op "Upon complete entry"
Met Vriendelijke Groet, Cees  ;)

Offline P.Heinst

  • Administrator
  • Veteraan
  • ****
  • Berichten: 1.729
  • Waardering: 19
    • home page
Re: Blokken worden niet lang genoeg vastgehouden
« Reactie #3 Gepost op: 2020-03-26, 10:19:35 »
Ceess,

Vandaar ook mijn vraag of er rem en stopmelders in de blokken geplaatst zijn.
Het is normaal zo dat een achter liggend wissel pas wordt gezet als de trein in zijn geheel in het blok is wat na de wissel komt  en dat is dan wanneer de stopmelder wordt geactiveerd, dan is immers de trein in zijn geheel in het blok en is de wissel vrij, de lengte van het blok en de plaats van de melder moet dan wel zoo zijn ingesteld dat de trein in zijn geheel in het blok past.
Er is in traincontroller wel de mogelijkheid om met een te lange trein in een blok te kort blok te rijden, hiervoor zijn er mogelijkheden om dat in te stellen.

hoor wel of het allemaal gelukt is.

Gr Piet
Roco rijder met 1 multimaus pro en multimaus als slave, RouteControl,  Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 9.0 A2 als besturing en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem samen Littfinski bezetmelders

Offline Ceess

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 26
  • Waardering: 1
Re: Blokken worden niet lang genoeg vastgehouden
« Reactie #4 Gepost op: 2020-03-26, 23:18:20 »
Piet ,
Bedankt voor je reactie.
As maandag hopen we in de gelegenheid te zijn om op de baan dit te testen.
Anders later, ik laat nog weten of we er uit zijn.
Met Vriendelijke Groet, Cees  ;)

Offline Haradigi

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 60
  • Waardering: 4
  • Meten (+ruiken en voelen, ) is weten
Re: Blokken worden niet lang genoeg vastgehouden
« Reactie #5 Gepost op: 2020-03-28, 11:47:21 »
Hi allen,

Allemaal goed om te weten.

groet
Harald

Offline ArievH

  • Forum lid
  • ***
  • Berichten: 285
  • Waardering: 5
  • Geleidt door de Bovenleiding
Re: Blokken worden niet lang genoeg vastgehouden
« Reactie #6 Gepost op: 2020-03-29, 14:08:00 »
Dag allemaal al mee lezende komt bij mij dan de vraag op hoe doen we dat met goederetreinen?
Is het slim om zoals ik ergens heb gelezen alle wagons en van een klein weerstandje zodat de blokmelder ziet dat er nog stroom wordt gebruikt en de trein nog geheel uit het blok is verdwenen?
Met vriendelijke groet,
Arie,

Roco Z21 (zwarte), (Rode) Multimaus, Fleischmann, TrainController Gold, Digitrax, Digikeijs,  baan in opbouw.

Offline Haradigi

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 60
  • Waardering: 4
  • Meten (+ruiken en voelen, ) is weten
Re: Blokken worden niet lang genoeg vastgehouden
« Reactie #7 Gepost op: 2020-03-29, 14:32:43 »
Geen slecht idee worden in ieder geval alle wagens gedetecteerd en het blok bezet gehouden.
Misschien dan wel meer vermogen nodig ?

groet
Harald

Offline Ceess

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 26
  • Waardering: 1
Re: Blokken worden niet lang genoeg vastgehouden
« Reactie #8 Gepost op: 2020-04-02, 19:54:44 »
Allen,
Afgelopen maandag hebben we de betreffende blokken ingesteld en een paar testritten gereden.
Het resultaat was heel goed.
Bij alle blokken met nieuwe aangepaste instellingen, werden de andere blok(ken) op het goede moment vrijgegeven en wissels geschakeld.
Er is gereden met treinstellen, zowel met volledige detectie als zonder.
Wat blijkt, het opgeven van de treinlengtes in TC is dus voldoende. Volledige detectie heeft uiteraard de voorkeur.
We gaan nu op de volledige baan, waar nodig, de blokinstellingen aanpassen.
En uitgebreid testen.
Wordt vervolgd.
Met Vriendelijke Groet, Cees  ;)

Offline P.Heinst

  • Administrator
  • Veteraan
  • ****
  • Berichten: 1.729
  • Waardering: 19
    • home page
Re: Blokken worden niet lang genoeg vastgehouden
« Reactie #9 Gepost op: 2020-04-03, 12:20:57 »
 Ceess

Gaat de goede kant op, succes verder

Gr Piet



Roco rijder met 1 multimaus pro en multimaus als slave, RouteControl,  Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 9.0 A2 als besturing en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem samen Littfinski bezetmelders