Auteur Topic: Wissels schakelen te vroeg, treinen blijven ontsporen  (gelezen 2839 keer)

Offline Aart

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 87
  • Waardering: 1
Wissels schakelen te vroeg, treinen blijven ontsporen
« Gepost op: 2021-01-24, 09:31:25 »
Hallo,

1 trein rondjes laten rijden gaat perfect.
2 treinen of meer geeft problemen bij de 3 wissels met een rode cirkel.
Als trein 1 gestart is dan start ik gelijk trein 2, het maakt niet uit welke ik als eerste start. Ik rijd altijd met de klok mee. Het eerste wissel dat de eerste trein tegenkomt gaat het fout, het wissel wordt omgezet terwijl trein 1 op het wissel is.

Ik heb een wachttijd bij trein 2 eringezet, maar dan gebeurt het een paar ronden later.
Ik heb een vertragingstijd bij de 3 wissels er in gezet tussen de 5 en 15 sec. maar ook dat helpt niet.
In Schedule laat ik de treinen tussen 1 en 3 blokken vooruit kijken, ook dat helpt niet.

Wie wil en kan mij helpen om dit op te lossen

Gr,
Aart

Roco z21 start + router, Digikeijs DR4088RB-CS, Digikeijs, DR4018.
TC Gold 9

Offline P.Heinst

  • Administrator
  • Veteraan
  • ****
  • Berichten: 1.888
  • Waardering: 19
    • home page
Re: Wissels schakelen te vroeg, treinen blijven ontsporen
« Reactie #1 Gepost op: 2021-01-24, 10:54:26 »
Aart,

Wat is de totale lengte van de treinen waar je mee rijdt.

Gr Piet
Roco rijder met 1 multimaus pro en multimaus als slave, RouteControl,  Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 9.0 B2 als besturing en Roco 10785 als terugmeldsysteem samen Littfinski bezetmelders

Offline P.Heinst

  • Administrator
  • Veteraan
  • ****
  • Berichten: 1.888
  • Waardering: 19
    • home page
Re: Wissels schakelen te vroeg, treinen blijven ontsporen
« Reactie #2 Gepost op: 2021-01-24, 11:23:58 »
aart,

aanvulling op de vorige vraag,
Ala de lok voorop rijd en de lok de stopmelder van het blok na het wissel activeert dan zal het wissel omgaan als dat nodig is en dan kan bij een te lange trein samenstelling de laatste wagons nog op het wissel staan, je kunt ook zeggen dat eigenlijk de gehele trein samenstelling in een blok moet passen en er zijn natuurlijk ook hierop uitzonderingen maar dat is eventueel voor later.

dacht bij de het eerste antwoordt dat ik het nog wel kon zien bij mij maar dit is een ander banenplan dan als ik van jouw hebt vandaar de aanvulling

Gr Piet
« Laatst bewerkt op: 2021-01-24, 11:26:01 door P.Heinst »
Roco rijder met 1 multimaus pro en multimaus als slave, RouteControl,  Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 9.0 B2 als besturing en Roco 10785 als terugmeldsysteem samen Littfinski bezetmelders

Offline Aart

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 87
  • Waardering: 1
Re: Wissels schakelen te vroeg, treinen blijven ontsporen
« Reactie #3 Gepost op: 2021-01-24, 16:05:38 »
Hoi Piet,

De treinen zijn max 90 cm.
De blokken zijn groter dan 100 cm.

Ik zat meer te denken aan dat als alle wagons een stroomdetectie (bv. een weerstandje) hebben dan is het probleem opgelost. Helaas werkt dit niet want ik heb nog een railjet trein hier die 130 cm is waarvan alle wagons stroomdetectie hebben en ook bij deze trein gebeurt het iedere keer weer.

Dus vandaar mijn vraag hier.

Ik heb maar 1 draad (bezetmelder) per blok aangesloten.

Gr.
Aart
Roco z21 start + router, Digikeijs DR4088RB-CS, Digikeijs, DR4018.
TC Gold 9

Offline P.Heinst

  • Administrator
  • Veteraan
  • ****
  • Berichten: 1.888
  • Waardering: 19
    • home page
Re: Wissels schakelen te vroeg, treinen blijven ontsporen
« Reactie #4 Gepost op: 2021-01-24, 17:00:01 »
Aart,
Prima dat de trein maar 90 cm is en de blokken 100cn maa op welk afstand is de stopmelder ingesteld, als dat bv op 70cm is dan is het eind van de trein nog 20 cm voor het begin van het blok en waarschijnlijk op het wissel.
TC gaat er van uit dat wanneer de stopmelders wordt geactiveerd dat dan de trein in zijn geheel in het blok is en het wissel dan pas wordt omgezet.
Gr Piet
« Laatst bewerkt op: 2021-01-24, 17:03:55 door P.Heinst »
Roco rijder met 1 multimaus pro en multimaus als slave, RouteControl,  Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 9.0 B2 als besturing en Roco 10785 als terugmeldsysteem samen Littfinski bezetmelders

Offline Aart

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 87
  • Waardering: 1
Re: Wissels schakelen te vroeg, treinen blijven ontsporen
« Reactie #5 Gepost op: 2021-01-24, 17:59:21 »
Hoi Piet,

Jij hebt het over de stopmelder maar ik heb maar 1 draad per blok aangesloten. Dus in de software moet ik alleen de afstand groter maken van de stopmelder?
Dat kan ik, en dat ga ik uittesten.

U hoort het nog van mij ;)

En dank je wel voor de tip :D

Gr,
Aart
Roco z21 start + router, Digikeijs DR4088RB-CS, Digikeijs, DR4018.
TC Gold 9

Offline P.Heinst

  • Administrator
  • Veteraan
  • ****
  • Berichten: 1.888
  • Waardering: 19
    • home page
Re: Wissels schakelen te vroeg, treinen blijven ontsporen
« Reactie #6 Gepost op: 2021-01-24, 18:11:52 »
Aart

Ja dat is de bedoeling, maak de afstand in de software zo groot mogelijke het liefst tot een paar cm voor het eind van het blok

Gr Piet
Roco rijder met 1 multimaus pro en multimaus als slave, RouteControl,  Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 9.0 B2 als besturing en Roco 10785 als terugmeldsysteem samen Littfinski bezetmelders

Offline Aart

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 87
  • Waardering: 1
Re: Wissels schakelen te vroeg, treinen blijven ontsporen
« Reactie #7 Gepost op: 2021-01-24, 19:22:23 »
Hoi Piet,

Wat er toch allemaal mogelijk is met software, geweldig het werkt.

Dank je wel voor de tip Piet ;D

Gr,
Aart
Roco z21 start + router, Digikeijs DR4088RB-CS, Digikeijs, DR4018.
TC Gold 9