Auteur Topic: Haltemarkierung  (gelezen 363 keer)

Offline Aart

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 143
  • Waardering: 1
Haltemarkierung
« Gepost op: 2022-12-05, 18:00:39 »
Geachte,

Is het mogelijk om trein 1 op 20 cm te laten stoppen in een blok, en een andere trein op 40 cm in datzelfde blok. De twee treinen zijn natuurlijk niet beide tegelijk in hetzelfde blok.
Ik gebruik traincontroller 9 gold
De z21 start
en 1 draad per blok

Ben er al even mee aan het stoeien geweest maar het wil niet lukken.

gr,
Aart
Roco z21 start + router, Digikeijs DR4088RB-CS, Digikeijs, DR4018.
TC Gold 9

Online P.Heinst

  • Administrator
  • Veteraan
  • ****
  • Berichten: 2.045
  • Waardering: 22
    • home page
Re: Haltemarkierung
« Reactie #1 Gepost op: 2022-12-05, 19:08:40 »
Aart,

Ja dat kan, je moet dan aan de stopmelder een lok toekennen en dat doe je door op de gewenste stopmelder te klikken met de maus zodat deze van kleur veranderd en dan naar zuge te gaan en dan de gewenste lok naar het rechter vak te verplaatsen, kunnen ook meerdere loks zijn, als je niets invult dan geld opdracht voor alle loks en anders voor de aangegeven lok.

gr Piet
Roco rijder met 1 multimaus pro en multimaus als slave, RouteControl,  Multizentrale pro en Z21 als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 9.0 laatste versie als besturing en Roco 10785 als terugmeldsysteem samen Littfinski bezetmelders

Offline Aart

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 143
  • Waardering: 1
Re: Haltemarkierung
« Reactie #2 Gepost op: 2022-12-05, 20:33:31 »
Dank je wel voor je reactie Piet,
Ga ik morgenvroeg uitproberen, ik laat het hier weten als het mij gelukt is :D

Gr,
Aart
Roco z21 start + router, Digikeijs DR4088RB-CS, Digikeijs, DR4018.
TC Gold 9

Offline Aart

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 143
  • Waardering: 1
Re: Haltemarkierung
« Reactie #3 Gepost op: 2022-12-06, 08:40:30 »
Goedemorgen heren/dames

Even aan het testen geweest op de vroege morgen, Wat Piet als antwoordt op mijn vraag gaf dat werkt dus niet.

Maar deze werkt wel.
Dubbelklik op de stopmelder, dan kom je in een andere popup die Piet aangaf.
Daarna dubbelklik op de juist lok.


Roco z21 start + router, Digikeijs DR4088RB-CS, Digikeijs, DR4018.
TC Gold 9

Online P.Heinst

  • Administrator
  • Veteraan
  • ****
  • Berichten: 2.045
  • Waardering: 22
    • home page
Re: Haltemarkierung
« Reactie #4 Gepost op: 2022-12-06, 09:36:02 »
Aart,

Volgens mij is het hetzelfde maar mogelijk zit er iets verschil in hoe je dit benaderd en dat kan komen omdat ik met een andere versie werkt dan versie 9 , ik gebruik de laatste 10.4 en dat zit uiterlijk wel iets verschil in maar dat is verdere niet belangrijk het belangrijkste is dat je op het goede been bent gezet en dat het werkt.
succes verder.

gr Piet
Roco rijder met 1 multimaus pro en multimaus als slave, RouteControl,  Multizentrale pro en Z21 als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 9.0 laatste versie als besturing en Roco 10785 als terugmeldsysteem samen Littfinski bezetmelders

Offline Aart

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 143
  • Waardering: 1
Re: Haltemarkierung
« Reactie #5 Gepost op: 2022-12-06, 12:01:26 »
Dank je voor je reactie Piet,

Dat zou natuurlijk kunnen dat het in versie 10 net iets anders gaat.
Maar ik ben allang blij dat het werkt.

Gr,
Aart
Roco z21 start + router, Digikeijs DR4088RB-CS, Digikeijs, DR4018.
TC Gold 9