Auteur Topic: Brakemarker traincontroller reageertniet  (gelezen 917 keer)

Offline Keevers

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 17
  • Waardering: 0
Brakemarker traincontroller reageertniet
« Gepost op: 2024-02-26, 16:14:10 »
Hoi allemaal
 Ik werk met traincontroller gold 10 en multizentrale als slaaf
Ik heb inmiddels een testbaan met 4 blokken via rbus. Werkt goed
Loc gekalibreerd met fine tuning en brake,prima verloop.
Tijdens brake test: keurig remvertraging en laatste stukje kruipen.
Blokken ingedeeld: direkt aanvang remmen bij begin blok:gele marker, lengte remweg gelijk aan lengte blok: rode marker.
Met drag en drop ,de gele markers worden genegeerd, loc loopt zonder vertraging door en bij overgang van blok stopt de loc abrupt.
Ik kom er niet uit. Alles ziet er in de blokeditor  zoals het moet.
Blokken worden goed gedetecteerd
Iemand een idee wat ik fout doe?

Online denobis

  • Ervaren lid
  • ****
  • Berichten: 820
  • Waardering: 16
  • Ik rijd met iTrain, dinamo,roco,piko.pbmodels etc.
Re: Brakemarker traincontroller reageertniet
« Reactie #1 Gepost op: 2024-02-26, 17:47:59 »
Zou kunnen dat in je decoder de optrek en rem vertraging niet goed staan.
Bij automatisch rijden is het raadzaam om cv3 en cv 4 op 1 te zetten.
Daarna snelheid ijking uitvoeren.
Dan regelt je software de optrek en afrem snelheid.
« Laatst bewerkt op: 2024-02-26, 19:40:06 door denobis »
Momenteel bezig met Scenery.

Met vriendelijke groet
Hans

Offline Keevers

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 17
  • Waardering: 0
Re: Brakemarker traincontroller reageertniet
« Reactie #2 Gepost op: 2024-02-26, 18:57:10 »
Fantastisch advies ,het werkt! Bedankt!!!!

Online denobis

  • Ervaren lid
  • ****
  • Berichten: 820
  • Waardering: 16
  • Ik rijd met iTrain, dinamo,roco,piko.pbmodels etc.
Re: Brakemarker traincontroller reageertniet
« Reactie #3 Gepost op: 2024-02-26, 19:14:55 »
Mooi man.
Momenteel bezig met Scenery.

Met vriendelijke groet
Hans

Offline Keevers

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 17
  • Waardering: 0
Re: Brakemarker traincontroller reageertniet
« Reactie #4 Gepost op: 2024-02-27, 12:12:02 »
Helaas te vroeg gejuicht.
Bijgaande cv's
C2: _2,c3-1,c4-1,c5-90,c6-45.
Na wijziging van c3  en c 4 van 0 naar 1 opnieuw
Fine tuning en brake , goed gelukt
Drag en Drop, helaas negeren van brake Marker.
In offline mode werkt het prima , ook de brakemarker doet zijn werk.
Ik sta voor raadsel.
Hoe nu verder?



Online denobis

  • Ervaren lid
  • ****
  • Berichten: 820
  • Waardering: 16
  • Ik rijd met iTrain, dinamo,roco,piko.pbmodels etc.
Re: Brakemarker traincontroller reageertniet
« Reactie #5 Gepost op: 2024-02-27, 12:27:29 »
Geen idee.
Ik rijd met iTrain en Dinamo dat is wezenlijk anders.
Zit dan misschien toch in je blok gegevens.
Ik weet wel dat cv6 ong 1/3 van cv 5 moet zijn probeer dat eens.
Momenteel bezig met Scenery.

Met vriendelijke groet
Hans

Offline Keevers

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 17
  • Waardering: 0
Re: Brakemarker traincontroller reageertniet
« Reactie #6 Gepost op: 2024-02-27, 13:33:44 »
Schaadt het niet, het baat misschien wel🙂
Ga  het proberen.
Hou me aanbevolen voor suggesties, want zonder brakemarkers is het niet fijn rijden. 8)