Auteur Topic: Traincontroller Bronz  (gelezen 1317 keer)

Offline frans

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 17
  • Waardering: 0
Traincontroller Bronz
« Gepost op: 2024-05-16, 19:13:21 »
Ik heb traincontroller gekocht. Dat was ik al een poosje van plan, maar door de bouw van een nieuwe baan en mijn ervaringen met Rocrail ben ik over gestapt.
Maar daar gaat het niet om.
Ik kreeg vanmiddag een mailtje van Freiwald Software met een licentiecode en niet de zending van een dongel. Was dat bekent bij jullie?
Mijn pc moest toch even schrikken, maar bij de derde keer lukte het.
Frans

Online denobis

  • Ervaren lid
  • ****
  • Berichten: 913
  • Waardering: 16
  • Ik rijd met iTrain, dinamo,roco,piko.pbmodels etc.
Re: Traincontroller Bronz
« Reactie #1 Gepost op: 2024-05-16, 19:22:41 »
Tegenwoordig leveren ze geen software op stik of cd meer.
Alleen de sleutel via mail en het programma dien je dan te downloaden.
Dit is bv. ook zo bij iTrain.
Momenteel bezig met Scenery.

Met vriendelijke groet
Hans

Offline P.Heinst

  • Administrator
  • Veteraan
  • ****
  • Berichten: 2.254
  • Waardering: 28
    • home page
Re: Traincontroller Bronz
« Reactie #2 Gepost op: 2024-05-16, 19:55:25 »
Hallo Frans,
Ja het klopt dat er geen dongel.of stik meer wordt verzonden met de sleutel, nu is het zo dat je de sleutel per mail krijg en als je dan het programma op de pc het staan dan kun je bij de opstart je sleutel ingeven en die blijft er ook in staan, maak een copy van je sleutel want het kan best zijn dat je die nog eens een keertje nodig hebt  be het opstarten van het programma maakt deze verbinding met de server va  Freiwalt en controleer of de sleutel klopt, je moet wel tijdens het gebruik van het programma altijd de pc met het internet verbonden houden en dat laatste vind ik een beetje een nadeel maar werkt het prima.
Groetjes Piet
Roco rijder met 1 multimaus pro en multimaus als slave, RouteControl,  Multizentrale pro en Z21 als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 10.0 laatste versie als besturing en Roco 10785 als terugmeldsysteem samen Littfinski bezetmelders

Offline frans

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 17
  • Waardering: 0
Re: Traincontroller Bronz
« Reactie #3 Gepost op: 2024-05-18, 14:55:20 »
Dat is dan duidelijk ;D
Ik ga maar eens proberen of ik de zaak aan het rijden krijg. Een ding is zeker, ik heb mijn plan met turbosnelheid ingevoerd. Dat is andere koek als Rocrail en in mijn verleden Koploper.
Mocht ik tegen gekke dingen aan lopen dan raadpleeg ik dit forum of meld me even met een vraag.
Met een spoorgroet,  Frans

Online denobis

  • Ervaren lid
  • ****
  • Berichten: 913
  • Waardering: 16
  • Ik rijd met iTrain, dinamo,roco,piko.pbmodels etc.
Re: Traincontroller Bronz
« Reactie #4 Gepost op: 2024-05-18, 15:00:38 »
Succes Frans.
Momenteel bezig met Scenery.

Met vriendelijke groet
Hans

Offline frans

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 17
  • Waardering: 0
Re: Traincontroller Bronz
« Reactie #5 Gepost op: 2024-05-24, 11:43:27 »
Ik heb het voor elkaar. Baanplan ingetekend, de blokken incl. de bezetmelders (reedcontacten) in het baanplan geplaatst en de Yamorc aangesloten. Resultaat...de treintjes rijden hun rondjes en stoppen als dat nodig is keurig op de stopmelder. Dit met de opdracht dat traincontroller volledig automatisch rijdt. Ik heb wel wat moeten sleutelen aan de decoders in de locomotieven. Tot zover ben ik erg tevreden. Een ding ben ik nog niet achter. Ik heb een eilandperron en ik wil een personentrein automatisch laten stoppen bij het perron en na enige tijd weer laten door rijden. Ik heb gezocht bij het betreffende blok en locomotiefinstellingen, maar kan het niet vinden. Ik heb Rocrail gebruikt en in het verleden Koploper en in beide systemen was dat mogelijk, waarbij de wachttijd ook instelbaar was. Mijn vraag is, kan dit in Bronz en zo ja, hoe doe ik dat.

Frans

Offline P.Heinst

  • Administrator
  • Veteraan
  • ****
  • Berichten: 2.254
  • Waardering: 28
    • home page
Re: Traincontroller Bronz
« Reactie #6 Gepost op: 2024-05-24, 11:56:44 »
Frans,  als je de trein een een bepaalde tijd wilt laten stilstaan op een station dan kun je dit in Bronz instellen in een blok, kijk eens op blz 48 van de handleiding en daar zie je Aufenthalt staan en daar kun je ingeven hoelang je een trein wilt stil laten staan voordat hij weer vertrekt, ingeven in uren, minuten en seconde.
kijk maar eens of het zo lukt anders horen we het wel.
gr Piet
Roco rijder met 1 multimaus pro en multimaus als slave, RouteControl,  Multizentrale pro en Z21 als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 10.0 laatste versie als besturing en Roco 10785 als terugmeldsysteem samen Littfinski bezetmelders

Online denobis

  • Ervaren lid
  • ****
  • Berichten: 913
  • Waardering: 16
  • Ik rijd met iTrain, dinamo,roco,piko.pbmodels etc.
Re: Traincontroller Bronz
« Reactie #7 Gepost op: 2024-05-24, 12:00:32 »
In Itrain werkt het ook zo Piet.
Momenteel bezig met Scenery.

Met vriendelijke groet
Hans

Offline frans

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 17
  • Waardering: 0
Re: Traincontroller Bronz
« Reactie #8 Gepost op: 2024-05-24, 12:18:56 »
Ik ga het uitzoeken. Ik had in de handleiding e.e.a. gelezen, maar dacht dat het op pendelen sloeg.
Dus niet meer laat in de avond zoeken maar op een vroeger tijdstip.
Je hoort van me. Eerst even mijn baanplan op een andere pc zetten. Dat kreng ( 7 jaar oud) ging Windows updaten en na een half uur wachten en opstarten was mijn database weg inclusief de .BAK. Zucht........

Online denobis

  • Ervaren lid
  • ****
  • Berichten: 913
  • Waardering: 16
  • Ik rijd met iTrain, dinamo,roco,piko.pbmodels etc.
Re: Traincontroller Bronz
« Reactie #9 Gepost op: 2024-05-24, 12:25:50 »
In iTrain dien je aan te geven dat het betreffende blok een stations blok is.
Lengte aangeven en plaats waar hij moet stoppen.
En uiteraard lengte van de stoptijd aangeven.
Denk dat het in traincontroler ook ongeveer zo werkt.
« Laatst bewerkt op: 2024-05-24, 14:32:56 door denobis »
Momenteel bezig met Scenery.

Met vriendelijke groet
Hans

Offline frans

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 17
  • Waardering: 0
Re: Traincontroller Bronz
« Reactie #10 Gepost op: 2024-05-26, 11:52:58 »
Ik ben een poosje aan het stoeien geweest met de handleiding er bij. Op blz. 48 en daarvoor wordt uitgegaan van blok via blok naar blok en terug (Pendelen). Dat is juist als je terugkeert in je startblok.
Maar als ik rondrijdt, kom ik weer bij het station uit en kan kiezen tussen twee sporen. Een perronspoor en een spoor om te passeren en ik wil stoppen voor het perron wordt het een ander verhaal. Je kan die stoptijd alleen instellen in een tussenstop. Is het juist dat ik die instelling moet doen in het blok voor dat perronspoor. Op een andere manier kom ik niet bij afbeelding 31 van de handleiding om de stoptijd in te stellen. Ik heb de aanwijzingen zoals afgebeeld in afbeelding 43 opgevolgd.