Auteur Topic: BR 290 met decoder van van esu 151–74  (gelezen 1525 keer)

Offline baltus

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 8
  • Waardering: 0
BR 290 met decoder van van esu 151–74
« Gepost op: 2024-05-20, 17:27:41 »
Als ik met deze loc rij, bijvoorbeeld vooruit, en ik draai de muis naar de stopstand dan blijft hij doorrijden. Als ik op de stop knop van de multimuis klik dan stopt hij. Druk ik op de stop knop in de app, bij de loc, dan reageert die niet en blijft hij doorrijden…. Heeft iemand een oplossing? O ja, resetten helpt niet. Andere vraag is er een tool om alle cv waarden van een loc uit te lezen? Stuk voor stuk uitlezen kost veel tijd….

Alvast bedankt,
Fred

Offline denobis

  • Ervaren lid
  • ****
  • Berichten: 913
  • Waardering: 16
  • Ik rijd met iTrain, dinamo,roco,piko.pbmodels etc.
Re: BR 290 met decoder van van esu 151–74
« Reactie #1 Gepost op: 2024-05-20, 19:00:11 »
Ik zou als ik jouw was jmri downloaden.
Met decoderpro kun je hem geheel uitlezen en heb je een prachtig gratis programma (uitlezen duurt wel een tijdje dat wel).
Decoder pro is een grafisch programma dus je kan zien waar je mee bezig bent.
Verder rijst de vraag of de decoder instellingen goed staan en of je een snelheid ijking gedaan hebt.
Momenteel bezig met Scenery.

Met vriendelijke groet
Hans

Offline baltus

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 8
  • Waardering: 0
Re: BR 290 met decoder van van esu 151–74
« Reactie #2 Gepost op: 2024-05-20, 19:35:41 »
Bedankt. Ik zag jrmi ook, maar kan je dat gebruiken met de Z21 of heb je daar een ander apparaat nodig? En hoe doe je een snelheid ijking?

Offline denobis

  • Ervaren lid
  • ****
  • Berichten: 913
  • Waardering: 16
  • Ik rijd met iTrain, dinamo,roco,piko.pbmodels etc.
Re: BR 290 met decoder van van esu 151–74
« Reactie #3 Gepost op: 2024-05-20, 19:58:43 »
Jmri kan je prima met de Z21 gebruiken geen punt.
Liefst wel een laptop op je router aansluiten dat werkt het makkelijkst.
Snelheid ijking doe je tussen 2 melders met de tool van de z21 app.
Waar ik ook nog aan zit te denken is zet cv 3 en 4 eens op 1.
Momenteel bezig met Scenery.

Met vriendelijke groet
Hans

Offline baltus

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 8
  • Waardering: 0
Re: BR 290 met decoder van van esu 151–74
« Reactie #4 Gepost op: 2024-05-20, 22:49:25 »
Bedankt, jrmi heb ik nu ook werkend.. had eerst de Java versie van Oracle, maar dat was de verkeerde, geen versie 11.
Ondertussen weet ik wel welke decoders ik heb, alleen de versie is nog een uitdaging. Dan moet ik gaan nadenken wanneer ik een loc of set gekocht heb.. of zijn de verschillen bij Isu tussen versie 1 en 2 klein? Of staat in cv7 een soort versie nummer? Ik ga morgen cv3 en cv4 aanpassen… en helaas ik heb nog geen melders…

Bedankt en tot een volgende keer,
Fred

Offline denobis

  • Ervaren lid
  • ****
  • Berichten: 913
  • Waardering: 16
  • Ik rijd met iTrain, dinamo,roco,piko.pbmodels etc.
Re: BR 290 met decoder van van esu 151–74
« Reactie #5 Gepost op: 2024-05-21, 08:32:52 »
Cv 3 is optrek snelheid cv4 is afrem snelheid.
Vooral cv 4 kan er voor zorgen dat het lijkt dat de lok niet stopt (als cv 4 een hoog getal heeft dan rijd de lok een vreselijk eind door alvorens te stoppen).
Schrijf wel de originele waardes op.
Je kan ook met jmri rijden dan kun je zien of het aan de besturing instellingen ligt.
« Laatst bewerkt op: 2024-05-21, 09:09:42 door denobis »
Momenteel bezig met Scenery.

Met vriendelijke groet
Hans

Offline baltus

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 8
  • Waardering: 0
Re: BR 290 met decoder van van esu 151–74
« Reactie #6 Gepost op: 2024-05-21, 11:49:23 »
Cv3 had de waarde 4 en cv4 de waarde 3, dat staat ook zo in lokpilot v1.0. ik had ze beide op 2, maar helaas.  De trein zal ik gekocht hebben tussen 2002 en 2005. Zoals ik al zei, als hij op stoom is, helpt alleen de centrale stop knop…
Trouwens kan je de instellingen uit jrmi ook exporteren naar een bestand?

Fijne dag,
Fred

Offline P.Heinst

  • Administrator
  • Veteraan
  • ******
  • Berichten: 2.254
  • Waardering: 28
    • home page
Re: BR 290 met decoder van van esu 151–74
« Reactie #7 Gepost op: 2024-05-21, 12:05:48 »
Fred, Even 2 vraagjes voor dat ik even verder kijk.
Als je de trein start doe je dat met de app of met de multimaus.
Als je de knop van de multimaus naar 0 draaid gaat deze dan langzamer rijden en blijft de lok dan bij 0 langzamer rijden en stop niet

Eerst dit maar even bekijken
Gr Piet
Roco rijder met 1 multimaus pro en multimaus als slave, RouteControl,  Multizentrale pro en Z21 als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 10.0 laatste versie als besturing en Roco 10785 als terugmeldsysteem samen Littfinski bezetmelders

Offline denobis

  • Ervaren lid
  • ****
  • Berichten: 913
  • Waardering: 16
  • Ik rijd met iTrain, dinamo,roco,piko.pbmodels etc.
Re: BR 290 met decoder van van esu 151–74
« Reactie #8 Gepost op: 2024-05-21, 14:36:51 »
Fred exporteren kan kijk bij decoder pro in bestand exporteren.
Je kan kiezen voor lok exporteren of hele bestand.
waardes van cv 3 en 4 waren niet bijzonder hoog dus daar ligt het niet aan.
Heb je in jmri het tabblad snelheid al bekeken?
Je kan daar de minimum snelheid naar 0 zetten b.v.
Momenteel bezig met Scenery.

Met vriendelijke groet
Hans

Offline Dirk Baas

  • Ervaren lid
  • ****
  • Berichten: 820
  • Waardering: 12
  • Ik vertel niet in welk wagonnetje mijn geld zit.
Re: BR 290 met decoder van van esu 151–74
« Reactie #9 Gepost op: 2024-05-22, 01:02:49 »

Fred,


In 2004 heb ik een startset gekocht met een BR294 en een "Roco" decoder, die ook de koppelingen aanstuurde. Volgens mij is het een ESU decoder.
Van deze, Roco decoder 10745, heb ik een cv lijst bijgevoegd.
Gr,

"Malle Pietje" 🤨 Volgens mijn vrouw)
🚂

DCC X-Bus, SPROG II/Decoder pro, 10761, mod I en mod II + Multimaus, Maus R2/3🙀 🚂. Begonnen met een houten duwtrein, daarna met opwindtreinen (Märklin en Bing), na deze opwindend periode op elektrische treinen (3-rail en LIMA/JOUEF) overgestapt en via een uitstapje naar LGB over op ROCO DCC.
Binnenkort aan de rollator.
Nu bezig met drie modulebakken, waarvan één als fiddle-yard wordt ingericht.