Auteur Topic: Gras moet staan  (gelezen 11197 keer)

Offline eetwer

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 24
  • Waardering: 0
Gras moet staan
« Gepost op: 2008-12-09, 20:31:46 »
Maar hoe doe je dat. Ik weet dat er mensen zijn die hier een trucje voor hebben.  ;D

Offline Jan Postema

  • Administrator
  • Forum lid
  • ******
  • Berichten: 367
  • Waardering: 6
  • Jan Postema
    • Homepage
Re:Gras moet staan
« Reactie #1 Gepost op: 2008-12-10, 09:33:31 »
Hier staat precies uitgelgd hoe je dit kunt doen.

http://www.nproject.nl/modelspoor-scenery/statisch-gras-leggen-op-de-modelbaan.html


Ik gebruik een stofzuiger om het losse gras op te zuigen.

En een panty sok in de zuigmond om het gras op te vangen voor hergebruik.

En de firma Noch levert de Gras-Master voor € 149,99



« Laatst bewerkt op: 2008-12-10, 22:20:43 door janpostema »
Multimaus : Railroad & Co TrainController Gold (7)

Offline Nicoh

  • Forum lid
  • ***
  • Berichten: 319
  • Waardering: 4
Re:Gras moet staan
« Reactie #2 Gepost op: 2008-12-10, 20:21:41 »
Hallo Eetwer

Ik heb een theezeefje gekoppeld aan een electrische vliegenmepper en verwerk het gras op dezelfde manier als dat dure ding van Noch
Ik heb er  € 12,50 voor betaald en kreeg er ook nog een zakje gras naar keuze bij
Als je wilt kan ik het adres geven waar je het kunt kopen

groeten Nico
Groeten Nico
H0, Traincontroller Gold, versie 9 ,  Multimaus, Geoline, Litfinski GMB8. Loks: Hollands. taal voor TC: Duits.

Offline eetwer

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 24
  • Waardering: 0
Re:Gras moet staan
« Reactie #3 Gepost op: 2008-12-10, 21:29:27 »
Hallo Nico,

Bedoel je het adres van iemand die theezeefjes verkoopt? :P Of wil je zeggen dat iemand de theezeefvliegenmeppergrasrechtopzetter op de markt brengt...... Slim idee zeker als je kijkt naar de prijs van Noch.

Ik wil zeker het adres hebben. Ik neem aan dat je dat gewoon op het forum kunt zetten, zo niet dan kun je me een privebericht sturen.

Maar in ieder geval bedankt.....

Groet eetwer


Offline Jan Postema

  • Administrator
  • Forum lid
  • ******
  • Berichten: 367
  • Waardering: 6
  • Jan Postema
    • Homepage
« Laatst bewerkt op: 2012-01-02, 13:13:52 door Jan Postema »
Multimaus : Railroad & Co TrainController Gold (7)

Offline tomenriet

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 5
  • Waardering: 0
Re:Gras moet staan
« Reactie #5 Gepost op: 2012-02-07, 21:47:42 »
Ik heb er zelf een gemaakt, simpel en doelmatig.

De benodigdheden



de boel gedemonteerd en het theezeefje er aangemaakt



even kijken of er spanning op staat



nee dus, want ik heb het knopje niet ingedrukt.
en nog even een doosje er op lijmen




en een proefstukje maken



Voor mij hoeft het allemaal niet zo recht op te staan, vind het dan veel te statisch.
Ik werk met allerlei soorten strooimateriaal en dan laag over laag.
Eerst een laag insmeren met onverdunde houtlijm, een niet al te groot stuk doen in één keer is het beste.
Daarna gaat er een eerste laag gras overheen, meestal iets van 6mm hoog.
Direct daarna spuit ik het in met spraylijm (van de Action) en dan weer een laagje er overheen van 4 of 2mm.
Tot slot hier en daar met wat heel fijn strooi materiaal in diverse kleuren accenten aanbrengen.
Krijg je dit als resultaat.
dit was wel één hele middag werk





De Fa. Noch heeft ook een strooiflesje wat heel goed werkt maar dat flesje kunnen we natuurlijk ook zelf maken. Paar gaatjes in de dop, strooisel dr'in, ff flink schudden en het spul is zo statisch als een magneet.
Strooi dat in de onverdunde houtlijm en je krijgt een schitterend grastapijt.
Haal er desnoods nog even een opgevreven plastiek koffiebekertje overheen dan zullen ook de laatste grassprietjes omhoog gaan staan.

Doe het allemaal met beleid, anders krijg je scheurgras :D

« Laatst bewerkt op: 2012-02-09, 01:16:22 door tomenriet »
Een dag niet gelachen is een dag zonder modelbaan.
Verbeter de wereld, begin met een modelbaan.