Auteur Topic: Roco versterker als booster gebruiken  (gelezen 25119 keer)

Online P.Heinst

  • Administrator
  • Veteraan
  • ****
  • Berichten: 1.788
  • Waardering: 20
    • home page
Roco versterker als booster gebruiken
« Gepost op: 2010-09-26, 19:53:09 »
Roco versterker als booster gebruiken, in dit voorbeeld 3x versterker 10764

Let op: hiermee vervalt de garantie van Roco omdat op deze methode volgens Roco het systeem niet op berekend is.
Er zijn meerder collega's die het op deze wijze doen en dat zonder problemen.

Gr Piet
Roco rijder met 1 multimaus pro en multimaus als slave, RouteControl,  Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 9.0 A2 als besturing en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem samen Littfinski bezetmelders

Offline Frank

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 40
  • Waardering: 0
Re:Roco versterker als booster gebruiken
« Reactie #1 Gepost op: 2010-10-06, 11:21:09 »
Hallo Piet hier Frank weer 'n keer.
In jouw tekening van dit bericht gebruik je 2 maal een zg. splitter. Ik heb stad en land afgezocht maar kan nergens een splitter vinden.
Heb jij een adres voor mij of kan jij dat voor mij plaatselijk kopen en mij toesturen.? De kosten worden natuurlijk prompt voldaan.
Groeten Frank

Rob Manenschijn

  • Gast
Re:Roco versterker als booster gebruiken
« Reactie #2 Gepost op: 2010-10-06, 19:25:27 »
Frank,

In de catalogus en website van Roco staan die splitters vermeld, dus artnr opzoeken en de winkelier kan ze zo voor je mee bestellen.

Kijk hier maar eens naar: http://www.roco.cc/produkteshop/uebersicht/detail/cat/139/pr/4-poliges-datenbus-verteilermodul.html

Groenten Rob

Online P.Heinst

  • Administrator
  • Veteraan
  • ****
  • Berichten: 1.788
  • Waardering: 20
    • home page
Re:Roco versterker als booster gebruiken
« Reactie #3 Gepost op: 2010-10-06, 20:05:06 »
Hallo Frank,

Zoals Rob al aangaf staan de splitters ook op de site en catalugus van Roco.
Maar je kunt deze ook verkrijgen in bijna iedere bouwmarkt op de telefoon/onderdelen afdeling, het zijn splitters die ook gebruikt zijn/worden bij ISDN.
Er zijn twee uitvoeringen, met zes contacten en met vier contacten en ook de stekkertjes zijn er met zes en vier contacten, met vier contacten is voldoende en zijn ook meestal die ze in de bouwmarkt verkopen. Beide stekkers zijn even groot en passen.
De Kabel van roco gebruikt vier contacten, twee buitenste zijn niet bezet.

Als je ze niet kunt vinden in de bouwmarkt dan laat het maar even weten dan zal ik kijken.


Gr Piet
« Laatst bewerkt op: 2010-10-06, 20:26:46 door P.Heinst »
Roco rijder met 1 multimaus pro en multimaus als slave, RouteControl,  Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 9.0 A2 als besturing en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem samen Littfinski bezetmelders

Offline Frank

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 40
  • Waardering: 0
Re:Roco versterker als booster gebruiken
« Reactie #4 Gepost op: 2010-10-08, 17:30:36 »
Piet en Rob,
Bedankt voor het advies. Ik ga winkelen.
Groeten Frank

Offline Jan Postema

  • Administrator
  • Forum lid
  • ******
  • Berichten: 366
  • Waardering: 6
  • Jan Postema
    • Homepage
Re:Roco versterker als booster gebruiken
« Reactie #5 Gepost op: 2010-10-09, 18:59:46 »
Dit kreeg per e-mail

Greetings
Searching for Rocomotion 10875, I came across the thread on Dutch Roco
in which someone was asking about using 10761/4 amplifiers 'together'.


I originally obtained this info from a site in Austria and have converted
most of my 10764's to such 'alternate use':


The simple answer is that the 10764 and the booster ARE the SAME circuit board
Only the mounted sockets are different.


The earlier 10761 has not got the same output protection as the later version.
More care would therefore be required ! (I use PS-X intelligent breakers)


The 'full' conversion: add the missing RG socket to the Amplifier - enlarging the
case cutout.  That is all that is required.  (no guarantee from Roco or me of
course)
Then EITHER use it as MASTER .... 'as before' with 1 booster connection to 'a
booster...'


or use it as 'A booster'  being fed its signal from the Amplifier 10764 via the
'Booster bus cable using either the 'new in' or the original 'out' connector (these
are parallel and therefore usable as either)   (1:1 wiring on 4pin RG plus)


IF USED AS A BOOSTER  ****DO NOT**** connect a MASTER OR SLAVE - cover the holes !


If only 1 booster is required, no adaption is actually needed - just connect
'bus/booster out' on the Amplifier used as Master, to the matching 'bus/booster out'
on the Amplifier being used as a Booster.... and block its Master/Slave sockets.


Hope that makes it clear  .. I won't attempt to translate it into Dutch !


(PS If anyone knows how to talk to the new USB interface on the Pro, I'd like to know!


rgds


Phil Spiegelhalter - UK   Roco User
Multimaus : Railroad & Co TrainController Gold (7)

Offline Jan Postema

  • Administrator
  • Forum lid
  • ******
  • Berichten: 366
  • Waardering: 6
  • Jan Postema
    • Homepage
Re:Roco versterker als booster gebruiken
« Reactie #6 Gepost op: 2010-10-10, 11:40:38 »
Phil: Thanks for that.   I see that the earlier illustrated suggestion of using the
external 3-way adapter, requiring no physical changes or opening of the boxes is
perhaps a much better solution!


(I had previously dismissed it as being difficult / impossible to make a
'daisy-chained' set of RG plugs !  (Forgetting I was already using the Roco
splitters for handsets)
Multimaus : Railroad & Co TrainController Gold (7)

Offline GerardWassink

  • Administrator
  • Veteraan
  • ******
  • Berichten: 1.799
  • Waardering: 25
  • In de rechte sporen...
Re:Roco versterker als booster gebruiken
« Reactie #7 Gepost op: 2010-10-23, 18:21:42 »
Beste mensen, zie voor een heel goed verslag over dit onderwerp, deze link naar Tresland.

Gerard
H0 : Loconet : Digitrax DCS51 : TrainController 8 Gold (Engels)
Washtown / Beijville  ::  Mijn Youtube kanaal

Rob Manenschijn

  • Gast
Re:Roco versterker als booster gebruiken
« Reactie #8 Gepost op: 2010-10-25, 16:00:09 »
Kijk nu wordt alless opeens stuk makkelijker om te lezen en voor al om te begrijpen.  ;) ;D

Groenten Rob

Offline Nicoh

  • Forum lid
  • ***
  • Berichten: 319
  • Waardering: 3
Re:Roco versterker als booster gebruiken
« Reactie #9 Gepost op: 2011-05-02, 14:17:38 »
Nog even 2 vraagjes aan Piet
 Kun je dit ook schakelen in combinatie met een booster?
Kan het ook met de oude versterker van roco met de lockmouse 2
Groeten Nico
H0, Traincontroller Gold, versie 9 ,  Multimaus, Geoline, Litfinski GMB8. Loks: Hollands. taal voor TC: Duits.

Online P.Heinst

  • Administrator
  • Veteraan
  • ****
  • Berichten: 1.788
  • Waardering: 20
    • home page
Re:Roco versterker als booster gebruiken
« Reactie #10 Gepost op: 2011-05-02, 19:23:25 »
Hallo Nico,

Even eerst een vraagje, gaat het over wat die Engelsman heeft geschreven of gaat het over de link die Gerard heeftgegeven op de dat 23-10-2010.

Deze laatste kan ik niet openen of altans wat ik krijg zijn allemaal links naar internet, maar dat zal wel niet bedoeling zijn,

Graag even een aanvulling.

Gr Piet
Roco rijder met 1 multimaus pro en multimaus als slave, RouteControl,  Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 9.0 A2 als besturing en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem samen Littfinski bezetmelders

Offline GerardWassink

  • Administrator
  • Veteraan
  • ******
  • Berichten: 1.799
  • Waardering: 25
  • In de rechte sporen...
Re:Roco versterker als booster gebruiken
« Reactie #11 Gepost op: 2011-05-02, 20:42:07 »
Deze laatste kan ik niet openen of altans wat ik krijg zijn allemaal links naar internet, maar dat zal wel niet bedoeling zijn,

Ik kan die site inderdaad ook niet meer openen. Vreemd. Ik heb op BNLS een vraag aan de houder van die site gesteld. Als daar antwoord komt post ik dat hier weer...

Gerard
H0 : Loconet : Digitrax DCS51 : TrainController 8 Gold (Engels)
Washtown / Beijville  ::  Mijn Youtube kanaal

Online P.Heinst

  • Administrator
  • Veteraan
  • ****
  • Berichten: 1.788
  • Waardering: 20
    • home page
Re:Roco versterker als booster gebruiken
« Reactie #12 Gepost op: 2011-05-02, 20:44:15 »
Bedank Gerard,

Gr Piet
Roco rijder met 1 multimaus pro en multimaus als slave, RouteControl,  Multizentrale pro als digitalesysteem/versterker, 4x booster, remgenerator en Rocomotion en Train-controller Gold 9.0 A2 als besturing en Rocomotion 10785 als terugmeldsysteem samen Littfinski bezetmelders

Offline GerardWassink

  • Administrator
  • Veteraan
  • ******
  • Berichten: 1.799
  • Waardering: 25
  • In de rechte sporen...
Re:Roco versterker als booster gebruiken
« Reactie #13 Gepost op: 2011-05-03, 07:27:26 »
Verwacht er niet te veel van, de site bouwer van www.tresland.nl heeft al ongeveer een half jaar niet meer gepost in zijn bouwdraadje...

Gerard
H0 : Loconet : Digitrax DCS51 : TrainController 8 Gold (Engels)
Washtown / Beijville  ::  Mijn Youtube kanaal

Offline Ferry Posthuma

  • Forum lid
  • ***
  • Berichten: 305
  • Waardering: 7
  • Open your eyes, take a deep breath and relax!
Re:Roco versterker als booster gebruiken
« Reactie #14 Gepost op: 2011-05-03, 08:14:07 »
Gelukkig hebben we dan dit forum zodat de informatie goed en toegankelijk bewaard blijft.

Gr.,
Ferry
Schaal H0 (1:87), Multimaus, Rocomotion 10785 centrale met software TrainController Gold version 8.0 G2, windows vista, RS232 naar USB, lichtsluisjes voor kalibratie van loksnelheid, 4x 10787/GBM8, 2x DR4088RB-CS, Geoline H0 in schaduwstation met 10775 wisselaandrijvingen, Tillig Elite code 83 in zichtbare gedeelte, DR4024 voor servo-aansturing van de Tillig wissels.

Voornemen 2017: Volle afbouw baan zodat scenery erin kan!