Dutch Roco Forum

Forum DutchRoco => Vragen => : Bert Splinter 2021-04-07, 20:49:59

: Roco Multi loop
: Bert Splinter 2021-04-07, 20:49:59
Beste allen,

Ik heb de Roco Multiloop als unit om op een heel Engels wissel d.m.v. kortsluit-detectie de polariteit van de hartstukken om te polen. Dit werkt perfect. Maar ....... Elders op mijn baan heb ik k nog 2 KeerPlus3 units, die hetzelfde doen in twee keerlussen, maar dan zonder kortsluit-detectie. De ene KeerPlus3 doet prima z'n werk in de ene keerlus en de andere in de andere keerlus.

Het probleem is echter, dat wanneer een loc de laatste sectie van de ene keerlus inrijdt, hij niet alleen in z'n eigen keerlus schakelt, maar ook de Roco Multiloop schakelt, terwijl dit voor zover ik het kan bekijken geen enkele zin heeft. Het gevolg is, dat een loc, die op dat moment precies op het heel Engels wissel rijdt, samen met die andere loc (die heel ergens anders rijdt) voor kortsluiting zorgt, omdat de polariteit omgepoold wordt. Helaas heb ik, na uitgebreid testen en geprobeer de oplossing nog niet gevonden.

Enig idee, hoe ik dit op zou kunnen lossen?

Groet, Bert.
: Re: Roco Multi loop
: P.Heinst 2021-04-08, 11:02:38
Hallo Bert,

Bert moeilijk te zeggen, zou je wat meer gegevens kunnen geven betreffende de aansluitingen eventueel met tekening.
Je geeft aan dat je de Roco Multiloop gebruikt, deze ken ik wel maar je geeft ook aan dat je de KeerPlus3 gebruikt, kun je aangeven wat dat voor een ding is omdat ik deze niet ken, is deze ook van Roco of van een andere firma?.

Gr Piet