Programma's > TrainProgrammer

automatic activation of programming track, hoe?

<< < (2/2)

Ferry Posthuma:
Piet,

Komt helemaal goed, want mijn 10785 heeft die eigen stroomvoorziening al. Ik programmeer met TP op de programmeer rail, dus via de Prog Out; alleen gaat dat nu op een los spoortje dat los staat van de baan. De komende maanden wordt dit programmeerspoor een integraal deel van de baan en kan ik daar dus een mooi doodlopende zijspoortje ergens voor gaan inplannen dat met de hand makkelijk bereikbaar is; lees ergens aan de rand van tafel uitkomt. Loks komen met een decoder geschakelde wissel op dit zijspoortje. Het spoor is een blok in TC.

Ferry

Ferry Posthuma:
Dag Piet,

Ik heb geen normale spanning op de Prog Out en kan op de programming track dus niet rijden zoals jij hieronder aangeeft dat dat wel kan. Op Prog Out kan ik wel goed de CV's lezen en wegschrijven. POM heeft hier geen invloed op uiteraard. Of ik doe iets verkeert of de schakeling zoals eerder onder schakelingen gepresenteerd door J. Postma is toch nodig. Voorlopig ga ik even van het laatste uit of jij moet nog een ingeving hebben? Ik hoor graag!

Groet,
Ferry

P.Heinst:
Ferry,

Allereerst mijn verontschuldiging voor het verkeert beoordelen van de 10785, deze heeft wel een uitgang prog out maar deze schakeld inwendig niet om.
Ik heb deze verwisseld met de 10820 (multimaus pro) deze heeft ook een prog out uitgang maar schakelt wel om zoals ik het heb bedoeld.
Gisteren middag even mijn oude spullen (10785 en 10820) uit de kast gehaald en een proefopstelling gemaakt en was verbaast dat de 10785 niet een normale spanning op de prog oud had.

Ferry nogmaals sorry voor het foutje.


Gr Piet

Ferry Posthuma:
Hallo Piet,

Geen probleem, een foutje maken mag toch en is menselijk. Ben al blij dat je het voor me getest heb; gelukkig werkt het bij ons beide hetzelfde. Kennelijk heb ik een inmiddels wat verouderde DCC centrale. Maar goed, functioneel werkt het nog steeds prima. In elk geval is het bouwen van dat schakelingetje een stuk goedkoper dan een nieuwe DCC centrale kopen.

Zo, vandaag mooie dag om verder aan de baan te bouwen!

Groet,
Ferry

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie