Layout en Materieel > Foto's en films - overig

Boek traincontroller

(1/2) > >>

Martijn W:
Hallo,
Dit forum is natuurlijk mooi en vaak erg handig, zoals ook elders op het net enkele publicaties en info over Traincontroller te vinden zijn. Maar is er toevallig een boek op de markt waarin traincontroller (uitleg werking) uitgebreid aan bod komt? Of een nummer van een tijdschrift waarin traincontroller uitgebreid aan bod komt? Wie van jullie weet of een dergelijk boek of tijdschrift bestaat? Welk nummer? Liefst in de nederlandse taal natuurlijk maar mag ook gerust engels of duits zijn.
Bvd, Martijn

Rocofan:
hallo,

Misschien een hele domme opmerking, maar wat dacht je van het officiële "boek" van traincontroller zelf ?

Hier op het forum kun je er ook nog een vertaling in het nederlands van downloaden.

uiteraard zul je een boek bedoelen waardoor je na het lezen ervan alles weet van Traincontroller, maar dat is een volledige illusie. Werk de officiële handleiding gewoon stap voor stap af, van het begin tot het einde en probeer alles uit op een (test)baantje...

daarna ga je aan de slag en leer je gaande weg steeds meer mogelijkheden kennen. een andere weg zul je niet vinden. Ook de Video's van Ruud kunnen je een stuk op weg helpen, maar ook hierna zul je verder moeten en zelf meer en meer moeten ontdekken.

https://www.youtube.com/channel/UC8z5SHQhi9veBOAaFPZffNA

Grtz

eric

GerardWassink:

--- Citaat van: Rocofan op 2016-12-19, 00:12:43 ---Misschien een hele domme opmerking, maar wat dacht je van het officiële "boek" van traincontroller zelf ?

--- Einde van citaat ---

Nee hoor, Eric,

Het is juist een van de charmes van de (digitale) hobby. Lezen, prutsen, lezen, zuchten, langer prutsen, en dan de voldoening dat het je is gelukt!

Je suggestie is volgens mij de goede: het "boek" dat bij traancontroller wordt geleverd, aangevuld met de video's van Rudy en anderen, aangevuld met de info op het forum.

Gerard

Martijn W:
Natuurlijk ken ik dat TC Gold boek, oftewel de vertaling door Piet. En dat werkt uitstekend. Alleen wat ik bedoel zijn er naast die vertaling van de handleiding wellicht boek(en) waarin Traincontroller meer dan uitgebreid aan bod komt (er zijn tig boeken over digitalisering, besturingssoftware voor modelspoor, maar in welk boek komt TC uitgebreid aan bod). Misschien niet uitleg stap voor stap, maar een beoordeling naar wat allemaal mogelijk is. Het zou kunnen dat mensen hier op het forum zitten die toevallig weten welk boek je dan moet hebben. Zo heb je bijv tig autobladen, met veel test en besprekingen er in, dat bedoelde ik.
Zo ben ik er inmiddels achter dat het duitse MIBA tijdschrift “Digitale Modellbahn”, veel over TC publiceert, ik ga dus om te beginnen maar eens op zoek naar oude nummers van dat blad.

P.Heinst:
Er is niet zo veel geschreven over het gebruik van Traincontroller, in sommige tijdschriften (Duitsche) is wel eens iets geschreven maar in het algemeen niet met besprekingen van het totaal van het programma.
In veel gevallen alleen maar een opsomming van de bestaande software, meestal wordt er dan op een dubbele bladzijde aangegeven welke programma's allemaal er zijn.

Met name Modelbahn Kurier wil nog wel een wat schrijven over TC.
In de laatste Modelbahn Kurier Digitaal 2017 No50 staat een stukje van Thomas Arlitt over het bedienen van een roco kraan met de uitgebreide aanvulling (waar ook de seinen en wissels enz onder vallen), vanaf blz 72 t/m 76.

Gr Piet

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie