Auteur Topic: Koppeling  (gelezen 4937 keer)

Offline Hansw

  • Ervaren lid
  • ****
  • Berichten: 513
  • Waardering: 0
Koppeling
« Gepost op: 2023-08-16, 20:19:24 »
Beste , is een Fleischmann profi steek koppeling hetzelfde als een  Roco  kortkoppeling  maw past de Roco koppeling  op de Fleischmann

Mvg  Hans 
Roco  z21  met Roco line met bedding  met voornamelijk stoomloks  ( Roco , Brawa en Trix )  en een tweede analoge  baan met Roco Geoline  rails

Offline denobis

  • Ervaren lid
  • ****
  • Berichten: 913
  • Waardering: 16
  • Ik rijd met iTrain, dinamo,roco,piko.pbmodels etc.
Re: Koppeling
« Reactie #1 Gepost op: 2023-08-16, 20:31:58 »
Nee hans die zijn niet hetzelfde.
zie afbeeldingen.
« Laatst bewerkt op: 2023-08-16, 21:30:34 door denobis »
Momenteel bezig met Scenery.

Met vriendelijke groet
Hans

Offline ArievH

  • Forum lid
  • ***
  • Berichten: 405
  • Waardering: 5
  • Geleidt door de Bovenleiding
Re: Koppeling
« Reactie #2 Gepost op: 2023-08-17, 09:17:41 »
Hansw wat bedoel je precies? Zoals je aan de plaatjes ziet passen de koppelingen niet op elkaar. Maar een Roco kortkoppeling past wel in de koppeling-SCHACHT van Fleischmann. Jammer dat Roco de kortkoppeling een kwartslag gedraaid afbeeld.

Zelf heb ik alleen maar kortkoppelingen van Roco. Ook op Märklin wagons. Voorwaarde is dat de wagon de universele koppeling-schacht heeft.
Met vriendelijke groet,
Arie,

Roco Z21 (zwarte), (Rode) Multimaus, Fleischmann, TrainController Gold, Digitrax, Digikeijs,  baan in opbouw.

Offline denobis

  • Ervaren lid
  • ****
  • Berichten: 913
  • Waardering: 16
  • Ik rijd met iTrain, dinamo,roco,piko.pbmodels etc.
Re: Koppeling
« Reactie #3 Gepost op: 2023-08-17, 09:26:58 »
Tuurlijk passen ze in de nem schacht maar ze passen niet op elkaar.
En die van roco zijn in hoogte verstelbaar die van fleischmann niet.
Momenteel bezig met Scenery.

Met vriendelijke groet
Hans

Offline denobis

  • Ervaren lid
  • ****
  • Berichten: 913
  • Waardering: 16
  • Ik rijd met iTrain, dinamo,roco,piko.pbmodels etc.
Re: Koppeling
« Reactie #4 Gepost op: 2023-08-17, 10:38:55 »
Hier een mooi alternatief voor de kortkoppelingen.
Zowel met draad als zonder draad verkrijgbaar.
Ik heb ze zelf ( de bedrade versie ) op mijn blokkendoos gemonteerd waardoor ik alleen maar in de motorwagen en stuurstand een decoder heb gemonteerd en de verlichting van de bij wagens word dus gevoed via de koppelingen.
Koppelingen blijven goed vast zitten ook in de wat korte bochten ( r2) geen problemen.
Makkelijk koppelen en ontkoppelen is ook een mooi voordeel.
Nadeel is de prijs ( 65e voor 5 sets).
« Laatst bewerkt op: 2023-08-17, 10:41:36 door denobis »
Momenteel bezig met Scenery.

Met vriendelijke groet
Hans

Offline Hansw

  • Ervaren lid
  • ****
  • Berichten: 513
  • Waardering: 0
Re: Koppeling
« Reactie #5 Gepost op: 2023-08-17, 14:36:04 »
Hans , dat is een mooie oplossing en je bespaart wel de kosten uit voor extra decoders  in de bijwagens

Mvg Hans
Roco  z21  met Roco line met bedding  met voornamelijk stoomloks  ( Roco , Brawa en Trix )  en een tweede analoge  baan met Roco Geoline  rails

Offline denobis

  • Ervaren lid
  • ****
  • Berichten: 913
  • Waardering: 16
  • Ik rijd met iTrain, dinamo,roco,piko.pbmodels etc.
Re: Koppeling
« Reactie #6 Gepost op: 2023-08-17, 15:14:25 »
klopt maar extra decoders hoeven ook niet duur te zijn hoor.
Ik vond dit gewoon een elegante oplossing en het werkt prima.
Momenteel bezig met Scenery.

Met vriendelijke groet
Hans

Erwin Rocofan

  • Gast
Re: Koppeling
« Reactie #7 Gepost op: 2023-09-13, 10:32:06 »
Tuurlijk passen ze in de nem schacht maar ze passen niet op elkaar.
En die van roco zijn in hoogte verstelbaar die van fleischmann niet.

Fleischmann Profi-kortkoppelingen zijn ook in hoogte verstelbaar.
Zie art.nr. 6570
Vriendelijke groet,
Erwin Prummel