Auteur Topic: Installeren Decoder pro  (gelezen 510 keer)

Offline Hansw

  • Forum lid
  • ***
  • Berichten: 456
  • Waardering: 0
Installeren Decoder pro
« Gepost op: 2024-02-08, 23:47:00 »
Beste, het is mij niet duidelijk of je apart decoder pro kan installeren of dat je Jrmi eerst moet installeren
Ik wil alleen het onderdeel decoder pro gebruiken en niet de andere onderdelen in Jrmi
Mvg Hans
Roco  z21  met Roco line met bedding  met voornamelijk stoomloks  ( Roco , Brawa en Trix )  en een tweede analoge  baan met Roco Geoline  rails

Offline denobis

  • Ervaren lid
  • ****
  • Berichten: 706
  • Waardering: 13
  • Ik rijd met iTrain, dinamo,roco,piko.pbmodels etc.
Re: Installeren Decoder pro
« Reactie #1 Gepost op: 2024-02-09, 08:40:20 »
Je moet heel jmri instaleren .
Na installatie krijg je 2 programma's .
Decoder pro en panel pro.
Panel pro gebruik je dan gewoon niet.
Momenteel bezig met bouw ns 3737 stoom loco.

Met vriendelijke groet
Hans

Offline Hansw

  • Forum lid
  • ***
  • Berichten: 456
  • Waardering: 0
Re: Installeren Decoder pro
« Reactie #2 Gepost op: 2024-02-09, 10:02:59 »
Hans. Nu zie ik een aantal installatiemogelijkheden staan voor  Jrmi
Welke produktierelatie moet ik installeren voor Windows
Mvg Hans
Roco  z21  met Roco line met bedding  met voornamelijk stoomloks  ( Roco , Brawa en Trix )  en een tweede analoge  baan met Roco Geoline  rails

Offline denobis

  • Ervaren lid
  • ****
  • Berichten: 706
  • Waardering: 13
  • Ik rijd met iTrain, dinamo,roco,piko.pbmodels etc.
Re: Installeren Decoder pro
« Reactie #3 Gepost op: 2024-02-09, 10:08:01 »
Momenteel bezig met bouw ns 3737 stoom loco.

Met vriendelijke groet
Hans

Offline denobis

  • Ervaren lid
  • ****
  • Berichten: 706
  • Waardering: 13
  • Ik rijd met iTrain, dinamo,roco,piko.pbmodels etc.
Re: Installeren Decoder pro
« Reactie #4 Gepost op: 2024-02-09, 18:31:07 »
@HansW is het nu gelukt?
Momenteel bezig met bouw ns 3737 stoom loco.

Met vriendelijke groet
Hans

Offline Hansw

  • Forum lid
  • ***
  • Berichten: 456
  • Waardering: 0
Re: Installeren Decoder pro
« Reactie #5 Gepost op: 2024-02-09, 22:16:58 »
Hans, zo goed al zo kwaad is het installeren gelukt  ; kreeg wat foutmeldingen in het begin .

Nu even verdiepen wat je allemaal kan wijzigen   ; als ik het goed begrijp kun je ook functie, s mapping   
Dan zou ik bv  functie 31  van een TRIX lok   ( verlichting ) kunnen activeren  door een andere nutteloze TRIX functie die nu bv onder nr 20 staat te vervangen

De functies boven de 28  zijn namelijk niet te benaderen met de z21   , meestal zijn dat nutteloze stationsomroepen maar bij een TRIX lok is dat een lichtfunctie

Mvg Hans
Roco  z21  met Roco line met bedding  met voornamelijk stoomloks  ( Roco , Brawa en Trix )  en een tweede analoge  baan met Roco Geoline  rails

Offline denobis

  • Ervaren lid
  • ****
  • Berichten: 706
  • Waardering: 13
  • Ik rijd met iTrain, dinamo,roco,piko.pbmodels etc.
Re: Installeren Decoder pro
« Reactie #6 Gepost op: 2024-02-09, 22:18:29 »
Heb je er ook java bij geïnstalleerd?
Momenteel bezig met bouw ns 3737 stoom loco.

Met vriendelijke groet
Hans

Offline Hansw

  • Forum lid
  • ***
  • Berichten: 456
  • Waardering: 0
Re: Installeren Decoder pro
« Reactie #7 Gepost op: 2024-02-10, 16:35:24 »
Hans , ja op de Java pagina zoals word aangegeven in de handleiding van JMRI  ; ik weet het niet meer zeker ik dacht versie 11

Wat ik wel raar vond dat er op de computer helemaal geen Java versie aanwezig was

Is dit geen standaard programma binnen Windows


Mvg Hans
Roco  z21  met Roco line met bedding  met voornamelijk stoomloks  ( Roco , Brawa en Trix )  en een tweede analoge  baan met Roco Geoline  rails

Offline denobis

  • Ervaren lid
  • ****
  • Berichten: 706
  • Waardering: 13
  • Ik rijd met iTrain, dinamo,roco,piko.pbmodels etc.
Re: Installeren Decoder pro
« Reactie #8 Gepost op: 2024-02-10, 18:22:58 »
Nee Hans java zit niet standaard op een pc.
Ik raad je aan om Bellsoft jdk te instaleren Dat is een zeer goede en probleemloze java.
Zie:https://bell-sw.com/pages/downloads/#jdk-17-lts
Momenteel bezig met bouw ns 3737 stoom loco.

Met vriendelijke groet
Hans

Offline Waalspoor

  • Nieuw lid
  • *
  • Berichten: 83
  • Waardering: 0
Re: Installeren Decoder pro
« Reactie #9 Gepost op: 2024-02-11, 10:27:08 »
JMRI werkt op dit moment optimaal met Java 11, dus heeft Hansw de juiste versie gekozen. Als je gaat experimenteren met hogere Java-versies heb je kans dat JMRI problemen krijgt. Als het nu goed werkt kan je het beter zo laten. En als je  laterJMRI gaat updaten dan controleert het installatieprogramma of de juiste Java-versie op je pc is ge├»nstalleerd.
Groeten,
Bas

Z21, Sprog3, Rocrail,
NS III, IV

Offline denobis

  • Ervaren lid
  • ****
  • Berichten: 706
  • Waardering: 13
  • Ik rijd met iTrain, dinamo,roco,piko.pbmodels etc.
Re: Installeren Decoder pro
« Reactie #10 Gepost op: 2024-02-11, 10:57:26 »
Oracle java is wat inbraak gevoelig.
Daarbij komt nog dat bij gebruik van bv. iTrain oracle java nog al eens storing geeft.
Belsoft jdk heeft die nadelen niet.
« Laatst bewerkt op: 2024-02-11, 11:35:24 door denobis »
Momenteel bezig met bouw ns 3737 stoom loco.

Met vriendelijke groet
Hans