Auteur Topic: uitlezen decoder  (gelezen 5958 keer)

Offline ArievH

  • Forum lid
  • ***
  • Berichten: 405
  • Waardering: 5
  • Geleidt door de Bovenleiding
uitlezen decoder
« Gepost op: 2024-04-16, 10:09:11 »
beste allen op advies van Hans Denobis heb ik JMRI geïnstalleerd op de pc en met succes aantal locomotieven geprogrammeerd. Hans hartelijk dank! Ik heb nu een stoomlok op de programmeerrail staan en heb JMRI de decoder laten uitlezen. Ik krijg de bevestiging dat er een Zimo decoder in de Roco 4900 zit. Maar JMRI geeft maar liefst 5 decoderversie aan die het kunnen zijn. Het fabrikant nummer is 145 en het typenummer van de decoder is 30. Ik heb 1 van de 5 gekozen en vervolgens de lok een langadres gegeven (4900) maar helaas geen rectie. Hoe kom ik er achter welk type uit 645 serie ik moet hebben? De volgende decodertypes worden gegeven:

MX645R16 version 28+
MX645 version 28+
MX645R version 28+
MX645F version 28+
MX645R22 version 28+
 
Met vriendelijke groet,
Arie,

Roco Z21 (zwarte), (Rode) Multimaus, Fleischmann, TrainController Gold, Digitrax, Digikeijs,  baan in opbouw.

Offline Dirk Baas

  • Ervaren lid
  • ****
  • Berichten: 814
  • Waardering: 12
  • Ik vertel niet in welk wagonnetje mijn geld zit.
Re: uitlezen decoder
« Reactie #1 Gepost op: 2024-04-16, 10:38:05 »
Arie,

De laatste twee cijfers bij sommige decoders geven het type aansluiting aan: 22 is van Plux22.
De MX645R is een 8 polige uitvoering.
Kortom, probeer vast te stellen wat de fysieke connectie is.
Ga daarmee op de Zimo site nadere gegevens halen.
Gr,

"Malle Pietje" 🤨 Volgens mijn vrouw)
🚂

DCC X-Bus, SPROG II/Decoder pro, 10761, mod I en mod II + Multimaus, Maus R2/3🙀 🚂. Begonnen met een houten duwtrein, daarna met opwindtreinen (Märklin en Bing), na deze opwindend periode op elektrische treinen (3-rail en LIMA/JOUEF) overgestapt en via een uitstapje naar LGB over op ROCO DCC.
Binnenkort aan de rollator.
Nu bezig met drie modulebakken, waarvan één als fiddle-yard wordt ingericht.

Offline denobis

  • Ervaren lid
  • ****
  • Berichten: 895
  • Waardering: 16
  • Ik rijd met iTrain, dinamo,roco,piko.pbmodels etc.
Re: uitlezen decoder
« Reactie #2 Gepost op: 2024-04-16, 10:47:09 »
Als je op roco.cc het artikel nr op zoekt dan vind je daar waarschijnlijk de gebruiksaanwijzing.
daar in staat als het goed is het type decoder vermeld.
Momenteel bezig met Scenery.

Met vriendelijke groet
Hans

Offline Dirk Baas

  • Ervaren lid
  • ****
  • Berichten: 814
  • Waardering: 12
  • Ik vertel niet in welk wagonnetje mijn geld zit.
Re: uitlezen decoder
« Reactie #3 Gepost op: 2024-04-16, 10:49:55 »
Hans,

De Roco 4900 was een analoge loc, vaak een AC-er.
Werd wel vaak voorzien van Lenz decoder.
De (overigens beste) MX645-er is denk ik niet origineel.
Gr,

"Malle Pietje" 🤨 Volgens mijn vrouw)
🚂

DCC X-Bus, SPROG II/Decoder pro, 10761, mod I en mod II + Multimaus, Maus R2/3🙀 🚂. Begonnen met een houten duwtrein, daarna met opwindtreinen (Märklin en Bing), na deze opwindend periode op elektrische treinen (3-rail en LIMA/JOUEF) overgestapt en via een uitstapje naar LGB over op ROCO DCC.
Binnenkort aan de rollator.
Nu bezig met drie modulebakken, waarvan één als fiddle-yard wordt ingericht.

Offline denobis

  • Ervaren lid
  • ****
  • Berichten: 895
  • Waardering: 16
  • Ik rijd met iTrain, dinamo,roco,piko.pbmodels etc.
Re: uitlezen decoder
« Reactie #4 Gepost op: 2024-04-16, 10:51:33 »
waarschijnlijk zit er deze in    MS450P22
Het is in ieder geval een plux 16 decoder.
Van origine een daar zit waarschijnlijk het probleem is het een moterola systeem decoder.
Zie:
https://www.roco.cc/static/frontend/Casisoft/Roco/de_DE/doc/ET/1/DE/8063296930.pdf
https://www.roco.cc/static/frontend/Casisoft/Roco/de_DE/doc/AN/1/DE/8063296920.pdf
https://www.roco.cc/page/printdata/produktpdf?id=59775&product=10965&stid=1
« Laatst bewerkt op: 2024-04-16, 11:08:07 door denobis »
Momenteel bezig met Scenery.

Met vriendelijke groet
Hans

Offline ArievH

  • Forum lid
  • ***
  • Berichten: 405
  • Waardering: 5
  • Geleidt door de Bovenleiding
Re: uitlezen decoder
« Reactie #5 Gepost op: 2024-04-16, 11:21:38 »
Heren dank voor jullie reactie!
Ik heb de bovenste (MX645R16 version 28+) aangeklikt en daar lukte het om wat instellingen in de cv"s 1 t/m 6 te wijzigen. De lok heeft nu adres 4900. Ik zal nog een keer studie maken van de linken die Hans heeft aangereikt. Ooit heb ik deze lok gereset met waarde 8 in cv 8 en toen is het helemaal mis gegaan met de instellingen. Mijn winkelier kreeg hem wel hersteld maar omdat hij niet wist waar het fout was gegaan stonden niet alle functies goed. DE rookgeneratie en de korte stoomfluit staan nu op dezelfde functie toets. Mogelijk kom ik met jullie bijdrage tot het inzicht hoe dit weer wel goed te krijgen. Maar eigenlijk heb ik niet zoveel problemen want ik rijd zelden met de rookgenerator aan omdat dit toch een vettige laag op de rail geeft. Nogmaals dank.
Met vriendelijke groet,
Arie,

Roco Z21 (zwarte), (Rode) Multimaus, Fleischmann, TrainController Gold, Digitrax, Digikeijs,  baan in opbouw.

Offline denobis

  • Ervaren lid
  • ****
  • Berichten: 895
  • Waardering: 16
  • Ik rijd met iTrain, dinamo,roco,piko.pbmodels etc.
Re: uitlezen decoder
« Reactie #6 Gepost op: 2024-04-16, 11:28:24 »
Mooi zo Arie Ik voel me gewaardeerd.
Momenteel bezig met Scenery.

Met vriendelijke groet
Hans

Offline Dirk Baas

  • Ervaren lid
  • ****
  • Berichten: 814
  • Waardering: 12
  • Ik vertel niet in welk wagonnetje mijn geld zit.
Re: uitlezen decoder
« Reactie #7 Gepost op: 2024-04-16, 11:32:13 »
Hans staat nu net zo te kwispelen als z'n hond😂
Gr,

"Malle Pietje" 🤨 Volgens mijn vrouw)
🚂

DCC X-Bus, SPROG II/Decoder pro, 10761, mod I en mod II + Multimaus, Maus R2/3🙀 🚂. Begonnen met een houten duwtrein, daarna met opwindtreinen (Märklin en Bing), na deze opwindend periode op elektrische treinen (3-rail en LIMA/JOUEF) overgestapt en via een uitstapje naar LGB over op ROCO DCC.
Binnenkort aan de rollator.
Nu bezig met drie modulebakken, waarvan één als fiddle-yard wordt ingericht.

Offline denobis

  • Ervaren lid
  • ****
  • Berichten: 895
  • Waardering: 16
  • Ik rijd met iTrain, dinamo,roco,piko.pbmodels etc.
Re: uitlezen decoder
« Reactie #8 Gepost op: 2024-04-16, 11:33:15 »
Alleen zit mijn staartje aan de voorkant  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Momenteel bezig met Scenery.

Met vriendelijke groet
Hans